Kaj Ove mistede sin datter til kræft: Nu kæmper han mod sygdommen sammen med 85 cyklister

En stor flok cykelryttere kører lige nu 500 kilometer på tre dage. Torsdag aften ankom de til Skive, hvor deres hovedsponsor holder til.

1:13
Kaj Ove Madsen mistede sin datter og har også selv været syg. Nu er han sponsor for et cykelløb mod kræft.
Foto: Louise Harkjær Møller / TV MIDTVEST

Da 85 glade cyklister ankom torsdag til Skive på cykel, var det ikke kun, fordi de gerne ville holde formen i orden.

Cyklisterne er nemlig en del af Race500 Against Cancer, som er et velgørenhedscykelløb, der samler penge ind, der går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Da rytterne ankom i Skive torsdag efter 165 kilometers cykling, stod entreprenør Kaj Ove Madsen klar til at tage imod dem. Han er for fjerde år i træk hovedsponsor for løbet, og det er han stolt af.

- Jeg synes, det er et fantastisk godt initiativ. Man samler penge ind, der går til forskning. Kan man gøre en lille forskel, så det fantastisk, fortæller Kaj Ove Madsen.

Kræft tæt inde på livet

Kaj Ove Madsen har selv haft kræft helt tæt inde på livet. I 2004 mistede han sin 39-årige datter Dorte til sygdommen.

- Når man mister sit barn, så er det nok noget af det værste, man kan opleve, siger han.

Kaj Ove Madsen.
Kaj Ove Madsen.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

Efterfølgende har han også selv været ramt af prostatakræft. Derfor rører det ham også dybt, når han ser rytterne og deres sammenhold.

- Der er mennesker, der er blevet ramt, og det er klart, når man selv har mistet et barn, og så selv bliver ramt bagefter, så kan man ikke undgå at føle, at der sker noget i en, når man ser deres sammenhold. Det roder op i nogle gamle sager. Og det tror jeg også er godt nok, forklarer han.

500 kilometer på tre dage

Løbet består i år af i alt 85 ryttere samt en håndfuld hjælpere, og der skal i alt cykles 500 kilometer på tre dage.

Torsdag gik ruten fra Vejle til Skive, og fredag fik Kaj Ove Madsen så æren af at sende rytterne afsted fra Skive til Aarhus. Men først efter de sammen havde haft en hyggelig aften, hvor de blandt andet så fodbold og afholdte en auktion for at samle flere penge ind.

- Det har været kanon. Det var utroligt flot at sende de 90 ryttere afsted. Det var en fornøjelse at se det sammenhold de har, slår han fast.

I 2020 samlede rytterne 627.250 kroner ind, og Kaj Ove Madsen fortæller, at de håber, det tal bliver højere i år, når rytterne lørdag ankommer til deres endestation i Dragør.

Udover Kaj Ove Madsen, så er der andre lokale sponsorer af løbet. Herunder Børge Hansen A/S, Hancock Bryggerierne, Søvang Gods, Restaurant og Hotel Strandtangen samt Skive Minibusser.