Kærestepar satser alt på makeovers til biler - folierer på livet løs

Et ungt par fra Skive-egnen har investeret alle deres sparepenge i deres fælles iværksætterdrøm.

Bag en grå og kedelig port i Skives industrikvarter udlever kæresteparret Casper Madsen og Jane Carlsen deres farverige iværksætterdrøm.

De har startet en virksomhed, hvor de blandt andet pakker biler ind i folie. Det kan både gøres for at beskytte den oprindelige lak og give lidt forandring.  

- Der er over 250 farver at vælge imellem, fortæller Casper Madsen.

Både Casper Madsen og Jane Carlsen havde fast arbejde som skilteteknikere, men den seneste måned har de banket deres egen virksomhed op fra bunden.   

Folien bliver sat på bilerne med håndkraft. 
Folien bliver sat på bilerne med håndkraft. 
Foto: Niels Bentsen

- Da Casper sagde, at han gerne ville være selvstændig, der sagde jeg, at det var en god idé. Og så spurgte jeg, om jeg ikke måtte være med, fortæller Jane Carlsen og tilføjer:

- Jeg kan godt lide, at vi laver mange forskellige biler. Vi laver meget forskelligt. Det er sjældent det samme.

Kunder vil sætte personligt præg på biler

Konceptet er egentlig meget simpelt. Kunderne kan få ændret udseendet på deres bil på lige præcis den måde, de har lyst til – uanset om det er farveskifte, logo eller mønstre, kunden efterspørger.

Der er en masse farver at vælge imellem, som adskiller sig fra dem, bilfabrikkerne udbyder. 
Der er en masse farver at vælge imellem, som adskiller sig fra dem, bilfabrikkerne udbyder. 
Foto: Niels Bentsen

- Nogle har købt en bil i sort og kan ikke fordrage sort, og så er det langt billigere og nemmere at putte folie på. Ønsker den næste kunde ikke, at den skal være sort igen, så tager man bare folien af, siger Casper Madsen.

Den løsning har mange fået øjnene op for, så ordrebogen er allerede fyldt.

- Det går forrygende. Vi har ikke været hjemme i halvanden måned. Det er lang tid siden, jeg har set min seng i mere end seks timer ad gangen, fortæller Casper Madsen.

Jane Carlsen er i færd med at sætte et logo på en firmabil. 
Jane Carlsen er i færd med at sætte et logo på en firmabil. 
Foto: Niels Bentsen

Den flyvende start kan også skyldes, at Casper Madsen ikke bare er hvem som helst i branchen. Han har fået en andenplads ved VM og en førsteplads ved EM i netop foliering af biler.

Må bo i mors garage

Meritterne til trods har han været nødt til at satse alle sine sparepenge på projektet. Han har selv skudt cirka en kvart million kroner i virksomheden.

- Hvis man vil det her, så er man nødt til at gå all in og satse det hele. Og går det galt, så skylder jeg ikke nogen noget, siger Casper Madsen.

Casper Madsens trofæer. 
Casper Madsens trofæer. 
Foto: Niels Bentsen

Og selvom parret lige nu bliver nødt til at bo billigt i Caspers mors garage for at få enderne til at nå sammen, fortryder ingen af dem, at de turde drømme stort.

- Jeg har ikke fortrudt overhovedet. Nu skal vi bare have fundet ud af, hvordan vi gør det hele nemmest og bedst muligt.

Næste skridt for det unge iværksætterpar er at flytte i større lokaler og få ansat en grafiker.