Jytte flytter sit hus 300 kilometer: - En oplagt mulighed for at bo i fred og ro uden problemer

Jytte Grådal flytter sit hus 300 kilometer fra Hem til Fejø ved Lolland efter en strid med Skive Kommune.

Med 18 kilometer i timen triller Jytte Grådals hus stille og roligt afsted. De første 80 kilometer er tilbagelagt. Men der mangler stadig omkring 220, før Jytte og hendes hus når frem til endestationen Fejø.

- Vores plan er nok at køre omkring 50 kilometer om dagen. Så med den Fergusontraktor her kommer det nok til at tage mindst en uge at komme til Fejø, siger Jytte Grådal om den rejse hun selv og hendes hus er ude på.

Årsagen til, at Jytte flytter sit hus, skal findes i det sted, hun flytter det fra.

Skive Kommune.

Politianmeldt

For ni måneder siden købte Jytte Grådal en grund i hjembyen Hem. Men her kunne hun ikke få lov til at bo i sit lille, gule hus på 17 kvadratmeter, der er bygget ud af en gammel skurvogn.

Skive Kommune ville dog ikke lade hende bo på grunden, og derfor fik hun et påbud om at fjerne sin bolig. Da hun ikke gjorde det, blev hun politianmeldt, skriver Skive Folkeblad.

Årsagen skal findes I, at grunden muligvis er forurenet, og derfor skal der laves prøver af jorden – prøver, som Jytte Grådal ikke ville betale for.

Det er denne traktor, der kører huset til Fejø.
Det er denne traktor, der kører huset til Fejø.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

På landevejen mod Fejø

Derfor er hun endt på landevejen, hvor hun skal tilbagelægge de omkring 300 kilometer, der er for hende fra Hem til Fejø, der ligger uden for Lolland.

- På Fejø er der skabt en forening, der åbner op for ”Tiny Living” og ”Tiny Houses”. Det fandt jeg ud af og tænkte, at her var måske en oplagt mulighed for at bo i fred og ro uden problemer, siger Jytte Grådal.

Tiny Living er en livsstil, som er voksende i USA. Det går ud på, at man bor i mindre boliger på under 45 kvadratmeter, som så er mere veludnyttede.

- Jeg har altid været fascineret af enkeltheden og det at være aktør i mit eget liv egentlig, siger Jytte Grådal om livsstilen.

Det lille, gule hus og Jytte Grådal overnatter i nat på en rasteplads ved Brande.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.