Juletravlhed: Trykkeri i Skive skal trykke 100.000 Kim Larsen-bøger

Trykmaskinerne hos Arco i Skive står ikke stille i disse dage, hvor tusindvis af Kim Larsen-bøger skal gøres klar til julehandlen.

Bogen ’Mine unge år’ om Kim Larsens liv kan meget vel komme til at ende under tusindvis af juletræer i år.

Biografien er nemlig så populær, at specialtrykkeriet Arco i Skive er blevet sat på ekstraarbejde for at hjælpe med at trykke de mere end 100.000 eksemplarer, der skal laves af bogen.

Opgaven kunne de ikke sige nej til. Heller ikke selvom den falder midt i en tid, der i forvejen er travl.

- Når vi snakker danske bøger af den her type, så overstiger det alt, siger Eva Thorup Kieldsen, der er projektleder på trykkeriet.

- Normalt har vi travlt i både november og december, fordi vi trykker mange bøger, som skal være klar til julehandlen. Men i år er det noget helt særligt. Pludselig blev den her bog meget interessant for alle. Det er meget spændende for os, lyder det.

En stor opgave at løfte

I alt fylder papiret til bøgerne 273 paller, mens der skal halvanden million trykark til. Ordren er ganske enkelt af den helt store slags.

- Det er en stor opgave af løfte, men det er spændende. Der er blevet knoklet for at få det hele igennem, så jeg har stor ros til alle, der har hjulpet, siger Eva Thorup Kieldsen.

- Det har været hårdt og sjovt, og nu er det lykkes.

Hos Arco regner man med at være færdig med at trykke Kim Larsen-bøgerne indenfor de kommende dage.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.