Juletrav i Skive var stor succes

Skive Trav afholdt for første gang trav juleaftensdag. Det blev en stor succes med omsætningsrekord og masser af tilskuere.

Flere hundrede personer trodsede juleforberedelserne og tog til trav i Skive. Det gav både omsætningsrekord og op mod 500-600 tilskuere på lægterne.

- Det har været en succes. Det var en form for forsøg, fordi vi ikke vidste, om folk ville komme på juleaftensdag, siger Steen B. Nielsen, der er bane- og salgschef for Skive Trav. 

Til trods for blæst og regn mødte de mange tilskuere op, og det betød, at baneomsætningen var på 120.000 kroner. 

- Det svarer til en af de rigtig gode mandage, hvor der er mange mennesker. Baneomsætningen betyder rigtig meget, for det får vi en stor procentdel af, siger Steen B. Nielsen.

Svenskere og nordmænd sørgede for omsætningsrekord

Travløbet i Skive var det eneste sted i Skandinavien, hvor der blev kørt trav i går, og det gav omsætningsrekord hos Danske Spil. 

- Vi fik tilbuddet, fordi der ikke var andre nordiske baner, der kørte. Så vi fik spillet helt alene, siger Steen B. Nielsen. 

Omsætningsrekorden lød på 4,6 millioner, og det var noget mere, end den tidligere rekord, der hidtil havde været på cirka en million mindre. 

- Det er de nordiske spillere, som er årsagen til, at vi omsætter for så meget. Så vi sørgede for, at spillerne fik stillet deres sult, siger Steen B. Nielsen. 

Ifølge Steen B. Nielsen får Skive Trav en meget begrænset andel af Danske Spils omsætning, men det ændrer sig fra årsskiftet, hvor spillet bliver liberaliseret.

Kan blive ny tradition

Derfor er der også allerede planer om, at der til næste år kommer juletrav. Denne gang bliver det godt nok i Aalborg, fordi de forskellige travdage går på skift, forklarer Steen B. Nielsen. 

- Det kunne let være, at det blev mellem Skive og Aalborg. Det er her, at koncentrationen af heste er, siger han.

En del af forsøget var også at se, hvor mange heste og kuske, der kunne tiltrækkes, og det skulle vise sig også at være en succes. 

- Vi fik afviklet rigtig mange gode løb, og der var næsten fyldt op i alle løbene med masser af gode heste, siger han. 

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.