Juleønske fra de handlende: Genindfør parkeringsvagterne

Skives handlende mener, at de kaotiske forhold på parkeringspladsen går ud over omsætningen.

Der er vist en del trafikanter, der har et noget anstrengt forhold til parkeringsvagter.

Sådan forholder det sig ikke for de handlende i Skive. Tværtimod har de et stort ønske om, at kommunen genindfører ordningen med p-vagter. 

De mener, at de kaotiske tilstande på parkeringspladserne går ud over omsætningen.

- Det har været et problem i lang tid. Der mangler simpelthen et flow på parkeringspladserne. Folk kan holde hele dagen lang, uden at der sker noget, siger Henrik Lindbjerg, der er handelschef i Skive Handel.

 TV MIDTVEST undersøgte fredag eftermiddag forholdene i midtbyen, og meldingen fra vores udsendte reporter lød, at det her midt i juletravlheden var så godt som umuligt at finde en ledig plads. Et billede som flere frustrerede bilister bekræftede.

- Vi kan bare ikke komme af med bilen nogen steder. Vi ved snart ikke, hvad vi skal gøre - vi må jo bare blive ved med at køre rundt, lød det fra Carsten Würtz fra Selde.

Og Conny Villadsen fra Skive var enig.

- Vi gider da ikke blive ved med at handle i Skive, hvis det skal være på den måde, sagde hun.

Appel om selvjustits

Formålet var ellers at lokke flere kunder til, da kommunens politikere for to et halvt år siden besluttede at afskaffe parkeringsvagterne i Skive og dermed indføre fri parkering. Og formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Jens Peder Hedevang (V), er umiddelbart heller ikke indstillet på at opfylde de handlendes ønske.

I stedet appellerer han til selvjustits blandt bilisterne.

- Vi håber, at folk kan få det til at fungere. Og så håber vi, at de, der arbejder inde i byen, kan se, at det nok er en god idé at holde lidt længere væk fra centrum, når de er på arbejde.

Handelsforeningen har en gang tidligere forsøgt at få politikerne til at genopføre p-vagterne, men det blev nedstemt. Efter nytår gør de et nyt forsøg på et møde med teknik- og miljøudvalget.

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.