Julen falder tidligt i Skive - e-handel-uddannelse skaber jubel

Både studerende og hjemmesideindehavere jubler over den nye uddannelse i e-handel, der kommer til Skive.

En ny professionsbachelor er kommet til Skive. Og det man kan få en bachelor i, er meget oppe i tiden - nemlig e-handel.

- Det har været en kæmpe julegave, at vi har fået den her uddannelse i Skive, siger Steffen Evald, der er studerende på Erhvervsakademiet Dania i Skive.  

For ham er der ingen tvivl om, hvordan fremtiden ser ud. 

- Jeg er 100 % sikker på, at den her uddannelse skal tages, for den giver 100 % mening for mig, siger han.

Også campuschefen på Erhvervsakademiet tager imod den nye uddannelse med åbne arme. 

- Det er stort for campusset og for Skive men også for regionen, for jo flere uddannelser vi får jo bedre, når vi taler det videregående niveau. Det er rigtig vigtigt for os, at de unge få mange muligheder på de her egne, sådan at de måske bliver her i stedet for at rejse til de store byer, siger Cirsten Justesen.

Der er brug for specialister

Steffen Evald vil gerne starte sin egen webshop, men kan også se en lang række muligheder i at have uddannelsen, hvis man skal ud og søge job.

- Bare i Skive om omegn har vi mange eksisterende webshops, som er ret store, og som har brug for folk, der har en viden om markedsføring af e-handel, siger han. 

quote Det har været en kæmpe julegave.

Steffen Evald, studerende, Erhvervsakademi Dania, Skive.

Og en af de webshops er Rito.dk, der sælger kreative hobbyartikler. Deres klientel strækker sig ikke kun til Skive eller Danmark, men faktisk sælger de også både i Sverige, Norge og England.

- Vi holder meget af selv at ansætte og oplære folk, men i det område vi ligger i, der er det rigtig svært at finde kvalificerede medarbejdere, så derfor er det rigtig fedt, at der kommer sådan en uddannelse til byen, siger Dennis Drejer, der er indehaver af Rito.dk.

Han er endnu en, der er meget begejstret for uddannelsens ankomst i Skive. 

- Jeg har behov for marketing-folk, der ikke er generalister men specialister. De skal være specialiser i de digitale kanaler, siger han.

Dennis Drejer håber på, at uddannelsen kommer til at kvalificere de studerende i at markedsføre på sociale medier samt på e-mail og sms.

En ny og efterspurgt uddannelse landede i dag hos Erhvervsakademi Dania i Skive.