Julehjælpen kommer stadig til Skive og Viborg

Der er stadig julehjælp at hente i Viborg og Skive, og den har aldrig været i fare, fortæller Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælps afdeling i Viborg og Skive kommer ikke til at yde julehjælp til trængte familier i år. Heldigvis står hovedafdelingen klar til at hjælpe. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Der kommer julehjælp til familier i Viborg og Skive, det slår Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, fast.

- Der kommer julehjælp ud. Det er en misforståelse, at det ikke skulle være sådan, forklarer Klaus Nørlem.

Skive Folkeblad skriver ellers om, at trængte familier i Viborg og Skive kommer til at kigge langt efter julehjælp fra Dansk Folkehjælp i år. Der er ikke penge nok tilbage kassen, efter den tidligere lokalformand har begået underslæb for 86.000 kroner, det skriver Skive Folkeblad.

Men det er en misforståelse, fortæller Klaus Nørlem. For selvom der ganske rigtigt er begået underslæb for 86.000 bliver familierne ikke ramt. Økonomien i lokalforeningerne har ikke noget at gøre med hovedforeningens forklarer Klaus Nørlem.

Den information havde den nuværende lokalformand, Anna-Marie Milbo, bare ikke fået, da hun udtalte sig til Skive Folkeblad.

- Vi er frygteligt kede af det, fortalte hun om situationen.

Dementi fra Dansk Folkehjælp

Lokalafdelingen meddelte allerede tilbage i maj måned, at de i år ikke havde ressourcer til igen at samle ind og uddele julehjælp i Skive og Viborg, afdelingen råder samlet set over 20 frivillige.

I 2017 indsamlede lokalforeningen rundt regnet 20.000 kroner og hjalp 27 familier med julehjælp, udover den hjælp som af organisationen blev uddelt i samme område.

Der er således ingen sammenhæng mellem den begået underslæb og foreningens julehjælp som Skive Folkeblad skriver.

Hovedorganisationen hjælper i år 77 familier i Skive og 183 familier i Viborg.