Joke i chatforum førte til stor politiransagning

En 31-årige mand fra Glyngøre skrev i et chatforum, at han havde en 13-årige pige låst inde i sin kælder. Politiet gennemsøgte hans hjem i flere timer

Man skal tænke sig grundigt om, inden man skriver noget kontroversielt på de sociale medier.

Det må en 31-årig mand fra Glyngøre sande, efter at han i chat-programmet Messenger havde skrevet, at han havde en Fritzl-kælder i sit hjem, hvor han holdt en 13-årig pige indespærret.

Beskeden blev skrevet til en 32-årig kvinde fra Fyn, som han tidligere havde haft kontakt med flere gange.

Hun blev dog så forfærdet over beskeden, at hun anmeldte den til politiet.

Ransagning i flere timer

Politiet tog ud til mandens bopæl på Bredgade i Glyngøre, hvor de gik i gang med en omfattende ransagning af hans hjem.

- Manden var ikke hjemme, men under hans lejlighed var der en kælder, som var inddelt i mange rum – flere af dem aflåste. Vi gik i gang med at gennemsøge hvert rum grundigt, forklarer politiassistent Niels Bach fra Skive Politi.

Både politiets dagshold og aftenhold gennemsøgte kælderen i flere timer, inden den 31-årige mand kom hjem, og noget brødebetynget måtte erkende, at han havde skrevet en uheldig joke i chatforummet.

- Han forklarede, at de havde en lidt anderledes tone på det her medie, som han troede betød, at de godt kunne fortælle en løgnhistorie. Det gør han aldrig igen, siger Niels Bach.

Bliver ikke sigtet

Selvom sagen er alvorlig, så slipper den 31-årige mand med en advarsel. Alligevel håber politiet, at hans historie kan afskrække andre fra at gøre noget lignende.

- Det er jo i den grad misbrug af politiets tid. Illustrativt eksempel på, hvordan man på en dum måde forsøger at gøre sig interessant. Vi har brugt mange ressourcer på det her, som kunne være brugt på andet politiarbejde, siger Niels Bach.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.