Irriterede naboer: Kaj og Børge har pludselig fået en trist udsigt

To naboer råber op, efter et tidligere omtalt spøgelsesskib nu spolerer deres udsigt.

Pludselig en morgen kunne de kigge ud over Skive Fjord og opleve en anden udsigt end sædvanligt.

Kaj Ove Madsen og Børge Hansen bor ud til fjorden, og de er ikke begejstrerede for deres nye nabo, det forfaldne skib ’Julie’.

- Jeg synes simpelthen, at det er en skændsel, at det skal have lov til at ligge der, og jeg håber, det bliver fjernet lynhurtigt, siger Kaj Ove Madsen.

Skibet har indtil weekenden ligget ud for Skive Camping, hvor det har ligget til i mere end fire måneder, men nu er det altså blevet flyttet cirka to kilometer tættere på Skive by og ud foran Kaj Ove Madsen og Børge Hansens hjem.

Skibet Julie har set bedre dage.
Skibet Julie har set bedre dage.
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Spøgelsesskibet i Skive

Det er to uger siden, at TV MIDTVEST for første gang fortalte om det forladte skib, der havde ligget for anker på det samme sted i mere end de ellers tilladte tre måneder.

Dengang havde Kystdirektoratet det problem, at de ikke vidste, hvem der ejede det, og Fur Havn, der endte til ejeren, ville ikke give navnet videre.

- Vi har et princip om, at vi ikke vil udlevere de ting, for det har vi lovet vores medlemmer, fortæller formanden for Fur Havn, Kurt Kæseler.

Udsigten over fjorden har ændret sig for naboerne.
Udsigten over fjorden har ændret sig for naboerne.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Ejeren af skibet ringede selv dagen efter og fortalte, at han ville fjerne skibet indenfor en uge. Nu er det blevet fjernet, men det ligger stadig i Skive Fjord, og selvom det har skiftet placering, så mener Kystdirektoratet ikke, at det nu kan ligge på det nye sted i yderligere tre måneder.

- Hvis han helt reelt har været ude for at sejle en tur og har tænkt sig at sejle igen inden for en kort periode, så kan det være helt i orden, det der er sket her. Men hvis det er et forsøg på at flytte sig en lille smule og så få tre måneder mere, så går den altså ikke. Så er det omgåelse, og det er ikke i orden, forklarer Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef for Kystzoneforvaltning i Kystdirektoratet.

Kystdirektoratet ved stadig ikke, hvem der ejer skibet.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.