Ingen anholdte eller sigtede: Demonstrationer forløb fredeligt

Chefpolitiinspektør Claus Hilborg er tilfreds med, at deltagerne i de to demonstrationer i Skive ikke opsøgte hinanden.

Det foregik i god ro og orden, da det islamkritiske parti Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen fredag holdt demonstration i Skive samtidig med en muslimsk moddemonstration. 

Sådan lyder konklusionen fra Midt- og Vestjyllands Politi fredag aften efter afslutningen af de to demonstrationer.

- Status er, at det foregik stille og roligt uden nogen form for konfrontationer ud over de verbale, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg til tvmidtvest.dk.

Politiet var meget talstærkt til stede. Hilborg ønsker ikke at sætte tal på, men han bekræfter, at Midt- og Vestjyllands Politi fik assistance fra andre politikredse. Betjentene havde dog en rolig aften, idet ingen blev anholdt eller sigtet.

Måtte afbryde tidligere demonstration

Rasmus Paludan, der tidligere har fået en betinget dom for at overtræde straffelovens racismeparagraf, havde i første omgang fået tilladelse til at demonstrere foran Skives moské. Men torsdag ændrede politiet mening og flyttede demonstrationen til et andet sted i byen.

Claus Hilborg mener, at dette træk var med til at forhindre uro.

- Den muslimske moddemonstration valgte at blive væk fra Stram Kurs-demonstrationen. Jeg er meget tilfreds med, at vi gav et påbud om at flytte den ene demonstration. Den gav den effekt, at man ikke opsøgte hinanden, og det skal der lyde ros for.

- Vi var så mange, at vi også havde kunnet håndtere det, hvis det var kommet til en konfrontation, men det lykkedes at opretholde ro og orden, så Skive ikke blev omdannet til en kampplads, siger chefpolitiinspektøren.

Når politiet valgte at være så talstærkt til stede, hænger det sammen med, at Rasmus Paludan i søndags i flere omgange måtte afbryde en lignende demonstration i Skive. En stor gruppe personer med indvandrerbaggrund stormede pludselig frem mod demonstrationen, så politiet måtte trække kniplerne og trække Paludan væk.

Stram Kurs har lørdag fået tilladelse til en demonstration i Viborg.

Se indslag fra dagens demonstrationer her..