Indbrudstyv stjal guld-ur og talte om litteratur

Skive Politi har den seneste tid oplevet flere og flere indbrud, og det gik mandag ud over en ældre kvinde.

Skive Politi har henover efteråret oplevet en markant stigning i antallet af indbrud. Mandag blev to borgere i Roslev negativt overrasket i egne hjem ved højlys dag af en ubuden gæst.

quoteVi er helt overbeviste om, at det er samme gerningsmand. Det er ikke en førstegangs-kriminel, der er tale om. Det her kræver, at man har noget i sit DNA, der gør, at man formår at holde hovedet koldt.

Niels Bach, politiassistent, Skive Politi

- Vi har den seneste tid oplevet mange af den slags indbrudssager. Alene mandag havde vi fire anmeldelser om indbrud, så vi opfordrer borgerne til at holde øje, fortæller Niels Bach, der er politiassistent i Skive. 

Kl. 12:56 fik politiet i Skive en anmeldelse fra en 17-årig dreng, der havde bemærket, at en fremmed mand i 20-30 års alderen var trængt ind på privat grund. Situationen nåede heldigvis aldrig at eskalere, da drengen fik råbt den fremmede an, hvorefter manden forklarede, at han søgte nogle forskellige ting. Derefter forlod han området.

Et kvarter efter nogle gader derfra var den så gal igen, da en 81-årig ældre dame fik en noget brat opvågning fra sin middagslur. Denne gang var det igen en mand i 20-30 års alderen, der havde taget plads i kvindens dagligstue. 

Manden stod med en Jane Aamund-bog og begyndte at fortælle om bogen. Den ældre dame, der lige var vågnet, blev først rigtig klar over, hvad der var foregået, efter manden havde forladt ejendommen. Hun bemærkede, at han havde stjålet et guld-ur og et guld-armbånd og derudover havde rodet samtlige skabe og skuffer igennem.

- Vi er helt overbeviste om, at det er samme gerningsmand. Det er ikke en førstegangs-kriminel, der er tale om. Det her kræver, at man har noget i sit DNA, der gør, at man formår at holde hovedet koldt, når man ellers bliver afsløret i sin kriminelle gerning, fortæller Niels Bach.

Politiet i Skive opfordrer borgerne i Skive Kommune til at blive bedre til at lukke og låse vinduer og døre. Også selvom man er hjemme. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.