Indbrudsbølge i Skive

17 virksomheder, boliger og fritidshuse har hen over weekenden været udsat for indbrud i området omkring Skive. Det er usædvanligt mange, fortæller Politiets efterforskningsleder.

Den første bølge af indbrud fandt sted natten mellem torsdag og fredag. Her fik seks ejendomme besøg af uventede gæster.

Blandt andet Restaurant Limfjorden i Glyngøre, en frisør i Breum, en maler i Tøndering og Dagli' Brugsen i Durup blev ramt.

Næste bølge var fredag eftermiddag, hvor blandt andet Roslev Kro og en golfklub havde indbrud. I alt fik fem ejendomme fik i løbet af eftermiddagen besøg af tyve.

Lørdag aften omkring midnat var der indbrud i to virksomheder, mens fire ejendomme fik besøg af tyve søndag aften.

Kontanter og computere

Værst gik det ud over en landejendom på Lyby Møllevej. Her slap tyvene afsted med 10.000 kroner i kontanter samt tre bærbare computere. Ellers er tyvene kun sluppet afsted med mindre kontantbeløb og en enkelt fladskærm.

Usædvanligt mange

- Det er usædvanligt mange indbrud på én weekend. Vi har ingen idé om, hvem gerningsmændene er, men noget kunne tyde på østeuropæere, for de er hovedsageligt gået efter kontanter, smykker, fladskærme og computere, fortæller Lars Mikkelsen, efterforskningsleder ved Lokalpolitiet i Skive.

Politiet skal nu til at undersøge overvågningsvideoer, for at finde eventuelle spor af gerningsmændene.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.