Imam politianmeldt for at sammenligne homosex med dyresex

Imam Mohamad Jammal erkender, at hans ordvalg var for skrapt og har forsøgt at trække sine udtalelser tilbage.

Imam fra Skive bliver nu politianmeldt for sine meget negative udtalelser om homoseksuelle.

I en artikel i Skive Folkeblad er den lokale imam Mohamad Jammal blandt andet citeret for, at ”homoseksualitet er unaturligt. Det er ligesom at dyrke sex med dyr. Det er på samme måde unormalt”.

Og I Jyllands-Posten er imamen citeret for, at ”homoseksualitet er lige så unormalt som at spise sin egen lort”.

Det får nu organisationenAnmeldhad.dk til at indgive en politianmeldelse mod Mohamad Jammal.

- Som imam er han en offentlig person og holdningsbærer, og vi mener helt oplagt, at hans udtalelser er krænkende overfor en minoritet. Vi indgiver en politianmeldelse af to grunde. Dels fordi udtalelserne er en overtrædelse af straffeloven, der har fået folk til at henvende sig til os, fordi de føler sig krænkede af udtalelserne. Vi anmelder i alle de sager, hvor vores jurister vurderer, at der er brud på straffeloven.

- Dels fordi det centrale må være, at vi bestræber os på at tale ordenligt til hinanden, og at det ikke bare accepteres, hvis man udtaler sig krænkende, siger Qasam Ijaz, der er talsmand for Anmeldhad.dk, til TV 2.

Udtalte sig efter Orlando

Mohamad Jammals udtalelser faldt efter terrorangrebet på den homoseksuelle natklub i Orlando i Florida, USA, da han blev bedt om sine holdninger til homoseksuelle. Mohamad Jammal understregede samtidig kraftigt, at han tog stærkt afstand fra terrorangrebet på uskyldige civile.

I dag siger Mohamad Jammal til TV 2, at han tager politianmeldelsen til efterretning, men understreger, at han for flere dage siden har trukket sine udtalelser tilbage og ikke længere vil forsvare sit hårde ordvalg.

- Det var ikke de rigtige ord, jeg brugte. Jeg brugte for skrappe ord, og dem har jeg allerede trukket tilbage. Men jeg føler også, at mine formuleringer blev strammet i artiklerne, siger han.

Vi må tale pænt til hinanden

Men han fastholder, at han må have lov til at udtrykke sine holdninger til de emner, han bliver spurgt til.

- Folk må gøre og sige, hvad de vil. Jeg kan for eksempel ikke lide kartofler, og det er ikke noget problem, at jeg giver udtryk for det, siger Mohamad Jammal.

Men det mener Qasam Ijaz og Anmeldhad.dk det er:

- Med anmeldelsen vil vi skabe en debat om, hvordan vi taler med hinanden. Hvis vi skal styrke sammenhængskraften i dette samfund, så er vi nødt til at tale pænt til hinanden, siger Qasam Ijaz.

       


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.