I dag starter pralesæsonen for Flemming og lystfiskerne: - Vi har plejet den helt rigtige orm i kompostbunken

Lystfiskernørder har sitret for at få deres velplejede orm og perfekte fluer i vandet for at fange havørreder. I dag går det løs.

1. marts er ifølge kalenderen den første forårsdag i Danmark, og for lystfiskerne betyder det, at de igen må kaste snøren i vandet med håbet om at få en havørred på krogen.

En dag, de har set meget frem til, hvis man spørger formanden for Skive Lystfiskerforening.

- Det er en fantastisk dag, vi er så klar alle sammen. Alle går og drømmer om, at det er i den her sæson, man får sin PR (personlig rekord, red.) endnu større, og selvfølgelig ønsker vi alle sammen at komme på pralelisten, siger Flemming Petersen til TV MIDTVEST.

quoteVi er nørder alle os, der kommer herud.

Flemming Petersen, formand, Skive Lystfiskerforening

Sammen med sine lystfiskerkammerater stod han fra morgenstunden klar ved Karup Å for at få udløst den spænding, de har bygget op i løbet af hele vintersæsonen.

- Karup Å er jo kongevand for havørreder. Og havørredfisken er også langt sværere at fange end laksen. Man siger, at havørreden er fisken med hjerne, siger lystfiskerformanden.

En lystfisker ved Karup Å gør sit for at fange en havørred og dermed bidrage til pralehistorierne i lystfiskerforeningen.
En lystfisker ved Karup Å gør sit for at fange en havørred og dermed bidrage til pralehistorierne i lystfiskerforeningen.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Derfor skal man som lystfisker være ekstra snedig, hvis man skal have heldet - eller forstanden - med sig for at kroge en havørred, fortæller Flemming Petersen.

- Dem, der fisker med orm, har plejet den helt rigtige orm i kompostbunken derhjemme. Fluefiskerne har stået og fundet den helt rigtige flue til i dag, og spinnerfiskeren vælger nøje, hvilket blad, der kommer på spinneren. Så vi er nørder alle os, der kommer herud.

Men i år er sæsonstarten for havørredfiskerne lidt anderledes end normalt på grund af corona.

- Vores sociale arrangement med gule ærter og flæsk har vi lukket ned, og vi savner vores samlingssted i klubhuset, siger Flemming Petersen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Natur.