Husejer udstiller håndværker

En husejer og en håndværker fra Skive er endt i en tvist om et hustag til flere hundrede tusinde kroner.

I en dom fra Retten i Viborg er et lokalt tømrerfirma fra Skive blevet dømt til at betale husejer Per Hougaard 192.500 kroner i erstatning for mangelfuldt arbejde på et tag. Men husejeren har aldrig set pengene. Derfor udstiller han nu håndværkeren på et skilt på sin ejendom.

- Det pisser mig godt og grundigt af, at der kan foregå sådan noget, så det tænkte jeg, at det skal der gøres lidt opmærksom på, siger Per Hougaard.

Tømrer har lukket flere firmaer

Det første skilt, som han hængte op den 20. marts, blev søndag aften revet ned af en gruppe ukendte, unge mænd. Derfor hængte han tirsdag et nyt skilt op med teksten "Her skylder CA's tømrerfirma 192.500 kroner," på facaden af sit hus på Brårupvej i Skive.

- Ifølge syns- og skønserklæringen er der fejl, mangler og udbedringer for beløbet, og så er det jo, at han laver det stunt med det der tømrerfirmas navn. Han ændrede firmaets navn sidste år og lukkede det, og så er han jo ude over det. Så hænger aben på mine skuldre igen, og så starter han det op igen og driver virksomhed som om, intet var hændt, siger Per Hougaard.

Det lokale tømrerfirma har adresse i Skive. Ejeren har lukket to firmaer i løbet af de tre et halvt år og kører i dag videre i et tredje navn.

Carl Aage Rudbeck Jørgensen, der ejer tømrerfirmaet, fortæller til TV MIDTVEST, at han har forsøgt at udbedre problemerne på taget. I forhold til at betale erstatningen har der ikke været nogen penge at komme efter, så derfor har han været tvunget til at lukke sit eget firma. I dag har han startet et nyt firma op, fordi han skal have noget at leve af.

Per Hougaard forsøger at få pengene gennem fogedretten. Med sagsomkostninger er den fulde erstatning på over 250.000 kroner.

Tømrer Carl Aage Rudbeck Jørgensen har overvejet at melde sagen til politiet for injurier, men lokalpolitiet har ikke modtaget en anmeldelse.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.