Hundeejer i opråb: Stop det svineri

Anita Bjerggaard og hendes hund skal træde varsomt, når de går tur, for ikke at få hundelort under fødder og poter. Nu har hun fået nok.

Et lille udpluk af de mange hundelorte Anita Bjerggaard og hendes Cocker-Pei Ludvig på 14 måneder mødte på aftenens gåtur.
Et lille udpluk af de mange hundelorte Anita Bjerggaard og hendes Cocker-Pei Ludvig på 14 måneder mødte på aftenens gåtur.
Foto: Privatfoto

Anita Bjerggaard og hendes hund Ludvig skal ikke tage mange skridt på deres gåture, før de støder på den første hundelort. Få skridt længere henne ligger den næste, og så den næste.

Sådan fortsætter det - både på fortovet, på stier, i græsset, blomsterbede og foran hundelort-forbudt-skilte i centrum af Skive. Nu har hun fået nok.

- Folk er så ligeglade. Det er noget svineri. Det er så ulækkert.

Hun har ikke tal på, hvor mange lorte hun og hunden passerer, men siden hun er flyttet til midtbyen i september, har hun konstateret, at der er blevet flere og flere - i hvert fald i den nordlige og vestlige del af byen, hvor hun færdes mest.

- De sidste 14 dage har jeg rast over det. Børn træder i det, barnevogne kører i det, og min egen hund har også trådt i det og slæbt det med ind, fortæller hundeejeren.

Anita Bjerggaard og hendes hund skal træde varsomt, når de går tur, for ikke at få hundelort under fødder og poter.
Anita Bjerggaard og hendes hund skal træde varsomt, når de går tur, for ikke at få hundelort under fødder og poter.
Foto: Privatfoto

Deler poser ud

Når Anita Bjerggaard går tur med sin hund, har hun flere gange taget hunde og deres ejere på fersk gerning og tilbudt dem en pose, så de kan samle lorten op.

- De fleste tager imod og siger tak, men nogen har også bare ignoreret mig. Fair nok at man glemmer en pose, men så må man tilbage og samle op, mener hun.

Nogle gange samler Anita Bjerggaard andres hundelorte op, men nu er hun stoppet med det.

- Jeg skal jo have en hel rulle poser med, hvis jeg skal samle alle op, og jeg vil da også hellere kigge op og nyde turen end at gå og kigge ned for ikke at træde i en.

- Kirkegården er det eneste sted, jeg ikke skal holde øje med hundelorte.

Opslag med opbakning

Det stigende antal hundelorte har nu fået hundeejeren til tasterne. I går skrev hun et opslag i Facebook-gruppen 'Skive Kommune Opslagstavle', som ind til videre har kastet 50 kommentarer af sig – primært fra folk, som bakker hende op.

- Det er rart, at folk er enige, men det er også et rimeligt opråb, synes jeg.

Hun håber, at opslaget kan få bare nogle få hundelorte væk fra bybilledet.

- Det kunne være dejligt, hvis bare nogen begynder at tænke over det og tager det til efterretning, så man kan gå en tur afslappet.