Hold 16 på vej til Afghanistan

Ingeniørtropper fra Skive Kasserne er blandt de første soldater fra hold 16 der i aften rejser til Afghanistan på et halvt års tjeneste

25 ingeniørtropper og 12 mineryddere fra Skive Kasserne skal være en del af Danmarks hold 16 i Afghanistan. Minerydderne er allerede taget afsted, og i aften rejser fire af ingeniørtropperne fra Karup.

En anden type opgave

Mens de foregående 15 hold i Afghanistan har været decideret kamptropper, bliver opgaven anderledes for hold 16. De skal først og fremmest hjælpe med oprydningen efter krigen, og så skal de forberede de afghanske styrker på at klare sig selv. Christian Jerslev Jensen fra Skive er én af de fire, der rejser i aften, og han var også udsendt i 2010 på hold 10.

- Dengang var jeg ude i felten og på patrulje som vognkommandør på en pansret mandskabsvogn. Denne gang skal jeg være skytte på et pansret minekøretøj. Jeg tror, det bliver mere roligt, end i 2010, siger Christian Jerslev Jensen.

Selvom opgaven har ændret sig skal soldaterne stadig være klar til kamp. Hold 16 bliver i følge planen Danmarks sidste hold i Afghanistan.