Historisk ligestilling i bank

Salling Bank er den første børsnoterede virksomhed og det første pengeinstitut i Danmark, hvor halvdelen af bestyrelsen er kvinder.

Der blev skrevet danmarkshistorie, da advokat Christa Westergaard torsdag eftermiddag blev valg ind i bestyrelse i Salling Bank. Banken, der har hovesæde i Skive, er det første pengeinstitut i Danmark og den første børsnoterede virksomhed, hvor halvdelen af bestyrelsen er kvinder.

- Det er jeg enormt stolt af. Det er en styrkelse for banken, at vi nu er i den situation, at vi har lige mange kvinder og mænd i bestyrelsen, siger administrerende direktør Peter Vinther Christensen, Salling Bank.

Glad minister

Salling Bank har nu tre kvinder og tre mænd i bestyrelsen og det glæder Ligestillingsminister Lykke Friis (V), at det er sket af frivillighedens vej.

- Det har utrolig stor betydning, fordi der kører jo en debat omkring kvoter. Og nogle mener, man kun kan levere resultater, hvis man tyer til kvoter. Her har vi et godt eksempel på, at kvotevejen ikke nødvendigvis er kongevejen, siger Ligestillingsminister Lykke Friis (V).

Advokat Christa Westergaard har kvindeligt selskab i bestyrelsen af virksomhedsrådgiver Aase Odgaard og fællestillidsrepræsentant i Salling Bank, Hanne Birgit Williams.

Salling Bank blev stiftet i 1876 og beskæftiger knap 100 medarbejdere.

Danmarks første børsnoterede virksomhed med 50% kvinder i bestyrelsen er her fra landsdelen

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.