Helles hjulbolte løsnede sig: Jeg begyndte at græde

Helle Larsen fra Skive er overbevist om, at nogen har løsnet hjulboltene på hendes bil.

Den livsfarlige tendens, hvor hjulbolte bliver løsnet, er kommet til det midt- og vestjyske. En af dem, der har været udsat for det, er Helle Larsen fra Skive. Tirsdag morgen fik hun en ordentlig forskrækkelse.

- Lige pludselig fik jeg svært ved at styre bilen. Jeg sad lidt og følte, at det her går galt. Jeg havde ikke kontrol over bilen, som jeg plejer, og jeg begyndte at græde, siger Helle Larsen, der er folkeskolelærer i Skive.

Hendes bil opførte sig underligt, og det viste sig, at boltene på venstre forhjul var løse.

quoteLige pludselig får jeg svært ved at styre bilen. Jeg sidder lidt og føler, at det her går galt. Jeg har ikke kontrol over bilen, som jeg plejer, og jeg begyndte at græde

Helle Larsen, folkeskolelærer, Skive

Hun og hendes svoger, som er mekaniker, er overbeviste om, at nogen har løsnet dem med vilje, for det er flere måneder siden, sommerdækkene kom på.

- Jeg har spurgt min svoger, om det kan være derfor, men han siger helt tydeligt og klart, at det ikke er noget, der bare sker af sig selv. Det er med vilje, de er blevet løsnet. Jeg synes, det er helt, helt forfærdeligt, at nogen synes, det er sjovt. Jeg kan slet ikke forstå den tankegang, at man vil andre ondt på den måde, siger Helle Larsen.

Skyldes ikke dækskifte

Hos Ketner Holstebro oplever de ikke ret tit, at folk kommer ind med løse bolte. 

- Jeg kan ikke sige, at vi oplever det tit. Vi har oplevet nogen, der har haft en mislyd fra et forhjul eller baghjul, og så har det vist sig, at de var gået løs simpelthen, siger Bent Østergaard, der er mekaniker hos Ketner Holstebro.

Selv om både politiet og FDM antyder, at de mange tilfælde med løse bolte kan skyldes skift til sommerdæk, mener mekanikeren ikke, at det passer til sæsonen.

- Jeg mener ikke, den forklaring holder. For det er ved at være sidste udkald at skifte dæk. Sidst i april, først i maj vil vi gerne have dem skiftet, og det er på grund af, at sommerdækkene har et bedre vejgreb end vinterdæk har, når man kommer ind i en tør periode, siger Bent Østergaard.

Frygter det vil ske igen

Midt- og Vestjyllands Politi har i juni måned modtaget 9 anmeldelser om løse bolte.

Helle Larsen frygter, at det vil ske igen.

- Man er vred og rystet og desværre også bange, altså bange for, hvad der kan ske. Man ser lidt spøgelser over det hele. Jeg er bange for, at det sker igen, at det sker for nogen, jeg kender, siger Helle Larsen, som anmeldte det politiet med det samme.

Midt- og Vestjyllands politi modtager gerne henvendelser fra borgere, som har set eller hørt noget i forbindelse med løse bolte.