Har verdens længste indkast – nu skal Thomas fra Skive være træner i Liverpool

Thomas Grønnemark fra Skive skal være indkasttræner i fodboldklubben Liverpool.

Han har interesseret sig for at lave det perfekte indkast siden 2004, og nu skal han hjælpe nogle af verdens dygtigste fodboldspillere til at blive endnu bedre i disciplinen.

Thomas Grønnemark fra Skive, der tidligere har arbejdet med blandt andre FC Midtjylland, er nemlig blevet hyret af Premier League-klubben Liverpool til at bringe sin indkast-ekspertise med til det engelske.

- Det er altid spændende at arbejde sammen med så stor en klub, og jeg har altid godt kunnet lide Liverpool, så det gør det ekstra specielt, siger Thomas Grønnemark.

- Der er mange, der griner lidt af det, men jeg er bidt af indkast og har været passioneret omkring det i rigtig lang tid. Det rigtige indkast kan ændre en fodboldkamp, lyder det.

Har verdens længste indkast

Thomas Grønnemark kan kalde sig indehaver af verdens længste indkast. Rekorden satte han tilbage i 2010 med et kast på 51,33 meter, som stadig står i Guinness Rekordbog den dag i dag.

Siden dengang har han kun interesseret sig mere for at forfine indkastet til at blive et farligt våben omkring standardsituationer på fodboldbanen. Et våben, Liverpool nu har fået øjnene op for.

- Jeg skal blandt andet ind og hjælpe spillerne med teknisk viden om, hvordan man kaster længere og mere præcist. Det gør, at man kan blive mere målfarlig i flere situationer, siger Thomas Grønnemark.  

- Der er typisk omkring 50 indkast per kamp i alt, og så er det jo dumt ikke at gøre noget ud af det, for det kan være rigtig værdifuldt at være farlig på sine indkast. Jeg har tidligere arbejdet med spillere, som kunne kaste 24 meter, da vi begyndte træningen, som senere kom op at kaste 37 meter.

Selvom Thomas Grønnemark nu skal hjælpe til i Premier League, kommer han ikke til at skifte sin adresse i Skive ud.

- Det gør jeg ikke, nej. Jeg har to børn og en kone herhjemme, og jeg holder en masse foredrag og laver andre ting, så det bliver noget med at tage frem og tilbage, forklarer Thomas Grønnemark.

Her kan du se vores indslag om Thomas Grønnemarks verdensrekord fra 2010.