Han kører mod verdens bedste: Jonas valgte trygheden i Glyngøre

23-årige Jonas Vingegaard har valgt at blive boende i Danmark, selvom han kører for et af verdens bedste professionelle cykelhold.

De fleste professionelle danske cykelryttere vælger at flytte til det sydlige Europa for at være tæt på de store hold og for at kunne træne i bjergene.

Det gælder ikke Jonas Vingegaard.

Den 23-årige thybo, der sidste år fik sit gennembrud blandt de allerbedste på World Touren, har valgt at bosætte sig i Glyngøre. 

Og det er helt bevidst. Kodeordet er tryghed.

- Hvis man bor i Spanien, har man måske sine cykelvenner omkring sig. Ellers er der ikke rigtig nogen, man kender. Her har vi alle vores venner, og det gør en stor forskel, siger han.

Hans kæreste, Trine Marie Hansen, er helt enig i prioriteringen.

- Jonas er jo mega familiemenneske og tryghedsnarkoman. Så det er vigtigt for ham at have en god base. Det er dér, han blomstrer, siger hun. 

Valget af den trygge base i Salling betyder dog langt fra, at Jonas Vingegaard ikke tager sin sport seriøst eller ikke har ambitioner. 

Efter en årrække hos Team ColoQuick i Skive skiftede han sidste år til hollandske Team Jumbo-Visma, der regnes blandt verdens bedste hold. I 2019 vandt han en etape i Polen Rundt og blev samlet nummer to i Post Danmark Rundt.

Jonas Vingegaard bor sammen med sin kæreste Trine Marie Hansen i et hus i Glyngøre.
Jonas Vingegaard bor sammen med sin kæreste Trine Marie Hansen i et hus i Glyngøre.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Jonas Vingegaard, der er vokset op i Hillerslev, er en dygtig bjergrytter, og det kan godt lade sig gøre, selvom man ikke bor i 2000 meters højde.

Det fortæller Christian Andersen, der er tidligere sportsdirektør i Team ColoQuick: 

- Man bliver mere robust af at køre i det danske vejr. Det er jo ikke sådan, at det er dårligt at træne i Danmark. Vi kan jo bare kigge på Mads Pedersen, der blev verdensmester. Selvfølgelig skal Jonas med den statur, han har, træne lidt mere i bjergene, men så må han tage på nogle træningslejre. 

Vejene omkring Glyngøre byder på et begrænset antal højdemeter - til gengæld er der masser af vind, og det er noget, der er med til at hærde en cykelrytter.

- Man skal vænne sig til at køre i dårligt vejr. Det gør man jo ikke, hvis man bor i Barcelona. Terrænet her i Glyngøre er selvfølgelig ikke som i Spanien, men man skal også kunne køre i fladt terræn, så jeg synes, at det er et dejligt område, siger Jonas Vingegaard.

Og selvom opgaverne i fremtiden skulle komme til at hedde Tour de France eller Vuelta a España, så behøver han ikke have adresse i Spanien eller Italien. 

- Det er helt klart en mulighed at blive boende i Danmark, selvom man bliver en stor stjerne. Flere af mine hollandske holdkammerater bor stadig i Holland, selvom de er store stjerner, så det kan helt klart lade sig gøre, siger Jonas Vingegaard.

 
 
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.