To grønne robotter løser måge-problem på alternativ måde

Med alternativ tænkning er store problemer med mågereder blevet løst.

To grønne robotter har løst det, der i mange år har været en rigtig lortesituation i Skive. På flere erhvervsbygninger er der flade tage, hvor måger kan bygge reder. Og med måger kommer der mågelort.

quoteSå siger jeg: Det er fandme det, vi skal

Martin Finderup, direktør, Kaj Ove Madsen A/S

Men de to grønne robotplæneklippere, der har fået afmonteret knivene, har løst problemet med afføringen hos entreprenørfirmaet Kaj Ove Madsen A/S.

- Vi diskuterede det her med mågerne, og så er der en medarbejder, der siger, at man skal have noget, der bevæger sig. Så siger han en robotplæneklipper, og så siger jeg: Det er fandme det, vi skal, siger direktør i Kaj Ove Madsen A/S, Martin Finderup.

Resultatet kom hurtigt. I løbet af blot tre måneder var alle de hvide klatter efter mågelort væk.

Må ikke sidde fast

Det er især mågereder, der bliver holdt væk af de evigt aktive plæneklippere. Men sidder plæneklipperne fast på tagene over en weekend, kan det hurtigt ses.

- Så har de lavet seks-otte reder eller mere, og der er kommet lige så mange æg. De er hurtige. Meget hurtige, siger Keld Miltersen, der er vicevært hos Kaj Ove Madsen A/S i Skive.

Flere vil gøre det samme

Det er ikke gået ubemærket hen, at den simple løsning med konstant bevægelse på tagene kan holde måger væk.

- Der er en masse, der har ringet, efter det er kommet frem, at vi bruger det her. De spørger til ideen. Så der er nogen, der bliver heldige med salg af dem her, siger Martin Finderup.

Se indslag om, hvordan de to plæneklippere har løst et større problem med mågelort.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST