Græsset er grønnere i Skive - Græs-virksomhed er Europas bedste

Skive-virksomheden BiomassProtein, der trækker proteinmasse ud af græs, er blevet kåret som Europas mest innovative biotekselskab.

Græsset er bare lidt grønnere i Skive. I hvert fald for virksomheden BiomassProtein, der har udviklet en metode til at trække proteinmasse ud af græs.

Allerede før fabrikken overhovedet er bygget færdig, har virksomheden fået stor anerkendelse i form af prisen som Europas mest innovative biotekselskab.

- Vi er meget glade for denne pris og ser det som en anerkendelse af det vigtige arbejde, vi udfører med at finde nye og bæredygtige kilder til at imødekomme verdenens efterspørgsel efter proteiner, siger CEO Peter Lübeck, der modtog prisen i Bruxelles den 6. november.

Prisen blev ledsaget af en check på 10.000 euro.

BiomassProtein

Metode undervejs i ti år

Folkene bag BiomassProtein har brugt ti år på at udvikle metoden, som kan producere foder til køer, naturlig gødning til markerne og næringsrigt foder til svin og høns. Det er 100 procent bæredygtigt, giftfrit og CO2-venligt.

På sigt skal vi mennesker også kunne spise proteingræsset, og der er et stort potentiale i metoden.

- Det er væsentligt for os, at vi både kan etablere en løsning, som understøtter klimaet, men som samtidig er en kommerciel god ide, siger Peter Lübeck.

Til maj næste år skal en fabrik stå klar med tyve arbejdspladser.

Virksomheden forventer at producere 1.500 tons planteprotein til foder i 2020 og herefter øge produktionen markant. Det første planteprotein til fødevarer forventes at blive solgt i 2021.

Prisen, som Skive-virksomheden har modtaget, uddeles af EuropaBio, som er sammenslutningen af de europæiske bioindustrier. 

Det er 10. gang, den bliver uddelt blandt de mest innovative små og mellemstore selskaber.

100 procent bæredygtigt foder til landbruget - det kan en virksomhed i Skive nu producere i stor skala.