GPS hjalp politiet med at finde frem til værktøjstyv

En 41-årig mand er nu sigtet for indbrud i et værksted i Durup. GPS i det stjålne værktøj satte politiet på sporet.

Midt- og Vestjylland har på det seneste været plaget af flere værktøjstyverier, men nu har moderne teknologi hjulpet politiet med at opklare én af sagerne.

Det drejer sig om et indbrud i et værksted i Durup i Salling, hvor der natten til den 26. september blev stjålet værktøj for omkring 100.000 kroner. Der var blandt andet tale om vinkelslibere, boremaskiner og stiksave.

Ejeren havde gemt en GPS i det ene stykke værktøj, og torsdag gav den pludselig signal fra sig. Ejeren kunne se, at værktøjet befandt sig på en adresse i Krejbjerg, og da politiet lagde vejen forbi, fandt de størstedelen af det stjålne værktøj i garagen. 

Beboeren på ejendommen, en 41-årig mand, er nu sigtet for tyveri, og Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive glæder sig over, at indbruddet nu er opklaret.

- Det er et godt eksempel på, at teknologien kommer os til gavn. Det sætter vi stor pris på, siger han.

Den 41-årige blev i øvrigt også sigtet for overtrædelse af våbenloven, idet politiet fandt en nunchako - et ulovligt våben, der bruges til visse former for kampsport. Samtidig blev han også sigtet for at køre på knallert med amfetamin i blodet.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.