Gerningsmand på fri fod i Skive efter tyveri

Tyven tog flugten fra den Kvickly, hvor ugerningen fandt sted, men ikke før han havde truet og slået en medarbejder, der havde forsøgt at tilbageholde ham.

Fredag den 17. april udviklede et tyveri af bukser i Kvickly på Ågade i Skive sig, da gerningsmanden blev voldelig.

Den ukendte gerningsmand forlod butikken omkring klokken 19:15, men det var ikke i det samme par bukser, han havde på, da han kom ind.

Det bemærkede en vaks 19-årig medarbejder, men da han konfronterede tyven, blev han mødt med trusler, slag og spark, fortæller Jesper Brøndum fra Lokalpolitiet i Skive.

- Gerningsmanden råber til medarbejderne, at han har en kniv samtidig med, at han slår og sparker ud efter ham. Det viser sig, at han ikke har en kniv, og den forurettede bliver kun ramt en enkelt gang på hagen, inden gerningsmanden flygter, siger han.

Ifølge Jesper Brøndum er det netop den voldelige adfærd, der er årsagen til, at tyveriet ændrede karakter til et røveri.

Særligt signalement

For den 19-årige kunne situationen potentielt være endt meget værre, men Jesper Brøndum mener ikke, det er unormalt at ville tilbageholde en butikstyv.

- Som udgangspunkt synes jeg, det er helt fint, at man konfronterer en butikstyv, hvis personen ellers ikke har vist voldelig adfærd. Ofte vil de bare give op og indrømme, siger han.

Manden bliver beskrevet som albino, rødhåret, cirka 180 centimeter høj og almindelig af bygning. Selvom politiet ikke har nogen mistænkte i øjeblikket, så mener Jesper Brøndum ikke, at beskrivelsen kan passe på mange.

Samtidig fortæller han, at der er masser af overvågningsmateriale og sammen med den gode beskrivelse af manden, har politiet masser af spor at gå efter.

De har kunnet spore buksetyvens flugt gennem en nærliggende smøge og en privat have, men de tabte derefter sporet, og gerningsmanden er derfor stadig på fri fod.