Gelænderbanden får stor opbakning: - Det er idioti at det gelænder ikke må være der

Der har vakt stor glæde, at Gelænderbanden for femte gang har sat et nyt gelænder op på Bette Jenses Hyw på Fur.

Gelænderbanden satte et nyt gelænder op lørdag morgen. Denne gang står det midt på trappen. De tidligere gelændre har stået i den ene side. Foto: Anton Simonsen

- JEg ææææælsker Gelænderbanden.

- Dejligt, så kan jeg komme op og nyde udsigten igen.

Læs også Gelænderbanden på spil igen: Ny trappe har fået nyt gelænder

- Gelænderbanden til kamp mod bureaukratiet. De har min opbakning!

Der er udelukkende positive kommentarer til Gelænderbanden på Fur, efter de i går var på spil igen.

Her satte de for femte gang et nyt gelænder op ved trappen til Bette Jenses Hyw, Furs højeste punkt.

Alle de andre gange, de har gjort det, er gelænderet blevet fjernet igen, fordi det er en fredet gravhøj - til stor undring for de fleste af dem, der har kommenteret opslaget om det på TV MIDTVESTs Facebookside.

- Det er idioti, at det gelænder ikke må være der. Gangbesværede må bare stå for foden af højen og kigge op på toppen. Helt ærligt, skriver Lena Christina Nygaard.

- Det er idioti, at det gelænder ikke må være der. Gangbesværede må bare stå for foden af højen og kigge op på toppen. Helt ærligt.

Lena Christina Nygaard

- Jeg har svært ved at se logikken i, at gelænderet skulle være problemet. Hvis først trappen er etableret og den er lovlig.... så burde et gelænder være det også, skriver Jesper Skoubo Kjeldsen.

- Uden gelænder kan jeg måske godt komme op på Bette Jenses Hyw og nyde udsigten - men jeg tør ikke gå ned igen, og så har jeg jo et problem, skriver Else Larsen.

Der er lige nu mange turister på Fur, så det nye gelænder blev lørdag formiddag hurtigt taget i brug. Foto: Anton Simonsen

Ny og bredere trappe

For at imødekomme det manglende gelænder blev der i efteråret etableret en ny og bredere trappe op til toppen.

Læs også Nu begynder arbejdet på gravhøj: Omdiskuteret trappe og gelænder udskiftes

Men ifølge Gelænderbanden er der nu nærmest endnu mere grund til, at der skal være et gelænder.

- Den nye trappe er hævet lidt mere i terrænet end den anden, og det betyder, at man nu kan falde en halv meter ned. Så der mangler i den grad et gelænder siger Anton Simonsen, der er medlem af Gelænderbanden.

Anton Simonsen fortalte i går, at de besøgende på højen hurtigt tog det nye gelænder i brug og kun var positive. Og sådan er kommentarerne altså også på Facebook.

- Tusind tak, nu kan mine søstre på 90 og 92 igen besøge stedet. Håber politikerne nu vil lade gelænderet være i fred til glæde for alle, skriver Bente Aagesen.

02:24

En ny og bredere trappe er ikke løsningen ifølge furboere, der fortsat vil kæmpe for tilladelse til et gelænder på Bette Jenses Hyw.

Luk video