Forpagter på Humlum Kro: - Drømmen er blevet til et mareridt

Branden på Humlum Kro kommer til at have stor betydning for både byen og familien, der forpagter kroen.

Den drøm som Kenneth Thomsen og konen Jeanette havde håbet på at udleve, da de 1. marts i år overtog Humlum Kro, gik tidligt i mandag morgen op i flammer.

- Jeg begyndte at græde. Vi er flyttet hertil for at starte vores livsdrøm op, og nu skal vi starte forfra, siger Kenneth Thomsen. 

Familien, der er flyttet fra Vejle til Humlum, inkluderer to små børn, blev i morges vækket af en banken på døren. Kenneth Thomsen kom knap nok i tøjet, før han var ude af døren. Da han nåede frem til kroen, havde en forbipasserende allerede ringet 112.

Siden familien overtog kroen i marts, har der været godt gang i kroen. 

- Vi havde frygtet, at det ville blive en hård opstart, men det har kørt over al forventning. Det har været i gang lige med det samme, siger forpagteren på kroen. 

Kroen er nærmest totalskadet

Jean Warming fra Nordvestjyllands Brandvæsen var indsatsleder på slukningen, som har varet det meste af formiddagen. 

Jean Warming fortæller om skaderne på Humlum Kro.

- Da vi ankommer brænder det kraftigt inde i selve kroen. Der er røg- og brandskade i det meste af bygningen, siger Jean Warming.

Adspurgt fortæller indsatslederen, at kroen sandsynligvis er totalskadet. 

Slukningsarbejdet har været kompliceret, fordi lofterne i kroet på et tidspunkt er blevet sænket.

Brandens årsag er endnu ukendt 

Kenneth Thomsens tanker har, siden han blev vækket tidligt i morges, kredset om, hvad der kan have startet branden i kroen. 

quoteJeg har nærmest grædt hele dagen.

Kenneth Thomsen, Forpagter, Humlum Kro.

- Jeg tænker alle scenarier igennem - hvad vi har af ældre elektronik. Det ligner ikke nogen at glemme at slukke et lys. Men jeg var der ikke i går aftes, så jeg ved ikke, hvad der er sket, siger Kenneth Thomsen. 

Indsatslederen kan endnu ikke sige noget om, hvad branden skyldes.

- Der er simpelthen så ødelagt inde i kroen. Politiets teknikere skal fastlægge årsagen til branden, siger Jean Warming. 

Kroen betyder meget for Humlum

På gaden foran Humlum Kro er byens borgere også påvirkede af morgenens begivenheder. 

- Det er virkelig trist. Kroen betyder rigtig meget for Humlum. Folk kommer langvejs fra og holder fester her, siger Anna-Grethe Jørgensen, der er pensionist i Humlum. 

Kenneth Thomsen har svært ved at se, hvordan han og den lille familie skal komme videre fra den situation, de nu er havnet i.

- Drømmen er et mareridt lige nu. Det er meget, meget følelsesladet det hele. Jeg har grædt nærmest hele dagen, siger Kenneth Thomsen.