Folk valfarter til Fur: Ekstra færge har sejlet tre dage i træk

Turister i hobetal vil besøge den lille ø i Limfjorden, og det har fået færgeriet til at sætte en ekstra færge ind, når bilkøerne bliver for lange.

På Fur har erhvervsdrivende armene oppe for tiden, og færgen sejler i pendulfart mellem Branden og Fur Havn. Selvom den sejler så hurtigt den kan, så kan den faktisk ikke følge med, og derfor har Fursund Færgeri sat en ekstra færge på i disse dage.

- Vi har lige så travlt, som når vi har gratis overfart. Nu skal turisterne bare til Fur, koste hvad det vil. Det er lidt usædvanligt. Vi plejer at have mange ombord i sommermånederne, men ikke så mange her, siger Anne-Marie Mortensen, der er overfartsleder ved Fursund Færgeri.

quoteI går gik færgekøen på Fur-siden helt hen til kirken.

Anton Simonsen, Fur


Anton Simonsen, der har boet på Fur siden 1964, har ikke set en lignende travlhed ved færgen Mjølner i al hans tid på Fur.

- Jeg kan ikke huske, at der har været så travlt ved færgen nogensinde. På Salling-siden kunne jeg ikke se enden af bilkøen i dag , og i går gik færgekøen på Fur-siden helt hen til kirken. 

- Brugsen mener, at de har mere travlt end sidste år, hvor overfarten var gratis og mange ikke kunne rejse udenlands, fortæller Anton Simonsen.

Fra Kirken til havnen, hvor færgen sejler fra, er der cirka én kilometer, så de rejsende har måttet væbne sig med tålmodighed for at komme på fastlandet.

Travlheden kan fortsætte

På grund af corona var overfarten til Fur gratis sidste sommer, og det fik mange turister til at besøge den lille ø i Limfjorden.

- Sidste år havde vi også to færger på nogle dage, men vi plejer ellers aldrig have to færger på i sommermånederne, men vi har haft to færger på seks gange de sidste 14 dage, fortæller Anne-Marie Mortensen.

Hvis du har planer om en tur til Fur i de kommende dage, skal du måske væbne dig med tålmodighed. Færgeriet tror nemlig, at travlheden kan fortsætte et stykke tid endnu.

- Vi holder meget øje med vejret, og er det godt, så fortsætter travlheden. Lige nu ser det jo også okay ud i næste uge, så vi holder færge nummer to klar, siger Anne-Marie Mortensen.