Fødevarestyrelsen lukker cateringfirma i Skive

Cateringfirma i Skive er med øjeblikkelig virkning blevet lukket af Fødevarestyrelsen, som opfordrer forbrugerne til at kassere varer købt fra stedet.

1:56
Et cateringfirma i Skive er med øjeblikkelig virkning blevet lukket af Fødevarestyrelsen.

Udefra er det svært at se, at der indtil i søndags blev drevet cateringvirksomhed i det gule hus på Viborgvej i Skive.  Måske fordi virksomheden var ulovlig og gemte på kritisable forhold.

- Der var ikke rengjort i længere tid. På borde, hvor der bliver fremstillet fødevarer, var kraftige belægninger og ansamlinger ind langs væggene og under bordene, lyder det fra Thomas Barbre, der er tilsynsførende for Fødevarestyrelsen rejsehold.

 

Thomas Babre og resten af Fødevarestyrelsens rejsehold mødte uanmeldt op hos cateringfirmaet i Skive og synet, der mødte dem var noget udover det sædvanlige.

- Det er noget af det værste, jeg har set. Det var meget beskidt, stærkt uhygiejnisk og svært at forestille sig, at der kan blive drevet virksomhed fra de lokaler, siger han.

Bag firmaet står den 72-årige Preben Nees.

- Jeg føler mig dum. Jeg vidste jo godt, at det måtte jeg ikke, fortæller han.

Udover uhygiejniske forhold havde Preben Neess i sin ovn stegt en gris, som ikke var underlagt den lovpligtige dyrlægekontrol. Styrelsen kunne derfor ikke garantere, at grisen ikke havde været syg ved slagtningen.

- Jeg er selv meget syg med en nyresygdom, og jeg har nok lidt for længe ikke passet det ordentligt, forklarer 72 årige Preben Neess. 

 For myndighederne er det dog ikke en formildende omstændighed.

- Vi kommer midt i, at der er gang i virksomheden. Vi konstaterer, at der er en virksomhed og kan se, at der bliver drevet virksomhed fra lokalet. Så derfor er vi nødt til at gøre noget nu og her, understreger Thomas Barbre.

 

I et lokale med tilknytning til køkkenet, fandt rejseholdet også et rottehul, udlagt rottegift og en smækfalde. Fødevarestyrelsen valgte derfor at destruere alle fødevarer på stedet.

- Vi taler om fødevarer, som skal ud og spises af forbrugere, og der er en reel risiko for at få sygdom, lyder det fra Thomas Barbre, som ser alvorligt på sagen.

 

Myndighederne opfordrer forbrugere, der har fået leveret mad fra virksomheden til at smide eventuelle rester ud eller levere dem tilbage.

Ejeren af det nu lukkede cateringfirma kan forvente at få en bøde.