Flere partier står klar med åbne arme: - Inger er velkommen her

Torsdag valgte Inger Støjberg at forlade Venstre, men to partier har åbnet døren for Skive-politikeren, der fik mere end 28.000 personlige stemmer ved seneste folketingsvalg.

Engang var Inger Støjberg næstformand for Venstre og minister i regeringen. Nu er hun ingen af delene. Oven i købet er hun også partiløs. Det blev officielt, da Inger Støjberg torsdag meldte ud, at hun forlader partiet Venstre og dermed bliver løsgænger i Folketinget.

Men selvom hun ikke tilhører noget parti, betyder det ikke, at politikeren fra Skive ikke har tilbud. 

Faktisk står Dansk folkepartis og Nye Borgerliges lokale afdelinger i Skive klar med åbne arme for at velkomme den tidligere udlændingeminister.

- Inger er velkommen. Hvis hun vil kæmpe værdikampen sammen med Nye Borgerlige, så passer hun bestemt ind. Det har vi behov for, fortæller Morten Jensen, der er formand for Nye Borgerlige i Skive.

quoteVi mener også, at det slet ikke er de (Venstres red.) stramninger, vi har brug for nu. Vi skal op på Nye Borgerliges niveau for at komme i mål.

Morten Jensen, formand, Nye Borgerlige, Skive

- Hun skal da være så hjertelig velkommen, men nu har vi nogle procedurer for, hvordan man kan blive kandidat, og det er ved, at vi har et opstillingsmøde.

- Det følger vi helt fast, og det er ikke sådan, at vi kan sige, at hun er selvskrevet, men hun skal da være hjertelig velkommen, siger Keld Fausing, der er næstformand for Dansk Folkeparti i Skive.

De sidste par måneder har ikke været de letteste for Inger Støjberg. Beslutningen om at forlade Venstre kommer, efter hun i første omgang blev tvunget til at træde af som næstformand for partiet. Sidenhen er der blevet stemt for, at Støjberg skal for en rigsret som følge af hendes handlinger i sagen om adskillelse af asylpar fra 2016. 

Størstedelen af folketingsmedlemmerne i Venstre, inklusiv formand Jakob Ellemann-Jensen stemte for en rigsretssag.

Kan hjælpe Nye Borgerlige i mål

For Nye Borgerlige lader det til, at Inger Støjberg har den helt rette profil, der skal hjælpe dem med deres mærkesager. 

- Jeg forstår på hende, at de stramninger, som Venstre lægger op til i udlændingepolitikken, ikke er nok for Inger. Vi mener også, at det slet ikke er de stramninger, vi har brug for nu. Vi skal op på Nye Borgerliges niveau for at komme i mål.

- Afrika indeholder masser af mennesker, som vil nord på, og det bliver vi nødt til at sætte en stopper for, siger Morten Jensen.

I Dansk Folkeparti vil Inger Støjberg også passe godt ind, men hun ville alligevel skulle slibes til, inden hun kan indgå i partiets politiske kamp. 

- Inger er en dejlig kvinde, og vi har et rigtig godt samarbejde. Vi har altid kunnet snakke godt sammen og drukket kaffe sammen. Hun skal skære nogle kanter, og det skal vi andre også, men det tror jeg sagtens kunne passe ind, fortæller Keld Fausing.

Med sin afgang fra Venstre sendte Inger Støjberg også en stikpille til hendes nu tidligere formand, da hun sagde til medierne, at hun ikke tror på, at han kan blive statsminister.

Tema

Inger Støjberg