Flere danskere cykler med hjelm: Den største stigning har været med denne hjelm

Fire ud af ti danskere bruger cykelhjelm. Ejeren af en cykel-webshop kan godt mærke den stigende tendens, især på en helt speciel slags hjelm.

Der kommer flere og flere el-cykler ind på de danske cykelstier, og dermed cykler cyklisterne hurtigere end tidligere. 

Den højere fart gør det også mere farligt at køre. Det kan være en af grundene til, at mange flere danskere cykler med cykelhjelme end tidligere. Det mener ejeren af Cykelpartner.dk. 

- Der bliver solgt en del elcykler til hverdagscyklisterne, men der bliver også solgt flere mountain bikes og racercykler, så der bliver cyklet stærkere end tidligere. Det er blevet lidt mere farligt at cykle på grund af farten, og derfor vil folk gerne passe på sig selv, siger Michael Givskov til TV MIDTVEST. 

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at kun 6% af danskerne cyklede med cykelhjelm i 2006. I 2017 var det tal dog steget til hele 39% af danskerne. 

Han sælger dog ikke kun mange normale cykelhjelme. Butiksejeren oplever, at mange flere køber en mere ukonventionel beskyttelse af hovedet. 

Cykelpartner.dk mræker også en stigning i salget af cykelhjelme. Den største stigning har været i salget af Hövding, som er en airbag, der puster sig op, hvis man styrter.

- Vi har set størst stigning i salget af Hövding, som er en airbag, man har på, der puster sig op, hvis man styrter. De er væsentligt dyrere, siger Michael Givskov. 

Hövding har man på rundt om halsen, og når den aktiveres, puster der sig en airbag op over hovedet på personen, der har den på. 

- Jeg tror blandt andet, at den er blevet populær, fordi man ikke har noget på hovedet, der ødelægger ens frisure. Den er selvfølgelig også populær, fordi den ikke er ligeså varm at køre med som en cykelhjelm, siger direktøren. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Trafik.