Fik kun ti minutter som MF'er

Preben Andersen fra Dansk Folkeparti oplyser nu at han ikke genopstiller, efter det viste sig at han alligevel ikke kom i Folketinget.

Det har været en kaotisk eftermiddag for den 56-årige DF'er, Preben Andersen fra Skive. Først fik han at vide, at han var kommet ind i Folketinget.

- Der blev jeg rørt, forklarer han til TV MIDTVEST.

Men situationen holdt ikke ret længe. Efter ca ti minutter viste nye tal, at Preben Andersen alligevel ikke kom ind. I stedet blev det partikollegaen Karina Due, som hev mandatet hjem på listestemmerne.

- Det var da lidt dramatisk. Men jeg kan leve med det, når det var Karina, smiler Preben Andersen, som til daglig både er købmand og viceborgmester i Skive.

Genopstiller ikke

Nu har han besluttet sig for ikke igen at stille op til Folketinget, men han bliver i partiet.

- Jeg er fuldstændig afklaret. Jeg havde besluttet mig for ikke at genopstille, hvis jeg ikke kom ind. Jeg er 56 år og formentlig 60 til det næste valg. Og så synes jeg i stedet, der skal nye kræfter til, forklarer han.

Fortsætter som købmand og viceborgmester

Preben Andersen fik ialt 6576 stemmer. 2735 personlige stemmer og 3841 listestemmer.

Fremadrettet fortsætter han nu som købmand og viceborgmester, ligesom han gerne vil stille sig til rådighed for interesserede partimedlemmer som gerne vil ind i politik, eller stille op til et valg.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.