Festivalen er aflyst - men i Skive er der fest alligevel

En lille fest er bedre end ingen fest, mener gæsterne til diverse små fester i Skive i dag.

Der skulle have været stor fest ved vandet i Skive her til aften, men coronavirussen kom i vejen for årets festival.

Men selvom man ikke kan stå foran en stor scene med en fadøl og nyde musikken, så kan man stadig holde en fest hjemme i privaten, mener flere skibonitter.

- Folk er enormt festhungerende. Det er tydeligt at mærke. Det er længe siden, vi har været ude at få en øl og grinet og haft det sjovt, så nu giver vi den fuld gas, og det er 100 procent sikkert, vi kommer tilbage i 2021, fortæller Johnni Kolding, der er vært for en fest i sin have i Skive.

Flere fester

Johnni Kolding er langt fra den eneste i Skive, der har holdt fest i dag. I den anden ende af Skive er Per Madsen vært for en forfest, selvom der ikke er noget at varme op til.

- Vi laver da selv en lille forfest. Det har vi gjort i de år, det har eksisteret. Det skal bare holdes ved lige, siger han.

De fleste kommer igen

Festivalens formand Michael Eiskjær fortæller, at han har fået invitationer til flere forfester.

- Jeg synes, det er fantastisk, at folk alligevel holder fast i traditionerne og mødes, for det er det, vi alle sammen gerne vil, siger han.

Han ser frem til næste år. Langt de fleste af dem, der havde købt billet til i år, har valgt at bruge den næste år.

- Kun 10 procent har valgt at refundere deres billet og det er en fantastisk opbakning at få. Det giver en fantastisk arbejdsro, at vi allerede nu har langt over 5000 som vi ved, kommer ned og fester med os næste år, jubler han.

Skive Festival er aflyst, men skibonitterne holder alligevel fast i forfesterne

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.