Festival strammer kontrollen for at undgå tyveri af armbånd

Skive Festivals næstformand er skuffet over, at nogle "få brodne kar" har brudt tilliden og stjålet armbånd for 625.000 kroner.

Skive Festival bebuder bedre kontrol med de mange armbånd, der giver adgang til festivalpladsen.
Skive Festival bebuder bedre kontrol med de mange armbånd, der giver adgang til festivalpladsen.
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST

Skive Festival vil nu stramme væsentligt op på sine procedurer for at undgå, at de armbånd, der giver adgang til festivalen, ender i de forkerte hænder.

- Der skal være fuldstændig styr på og åbenhed om, hvor de her armbånd befinder sig, så de ikke kan smutte ned i en taske, eller hvor de nu smutter hen, siger Henrik Kirketerp-Møller, der er næstformand i Skive Festival.

Meldingen kommer efter, at politiet har sigtet fem personer for tyveri og hæleri af armbånd fra festivalen for 625.000 kroner. Mistanken går på, at frivillige, der hjælper med at give gæsterne armbånd på, har stjålet nogle af armbåndene og solgt dem videre.

- Der kommer ekstra vagter på, og der kommer til at være et andet system med påsætningen af armbånd. Vi taler om mange tusinde armbånd, der bliver udleveret på meget kort tid. Så det drejer sig om kontrol - ganske enkelt, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Henrik Kirketerp-Møller er næstformand i Skive Festival.
Henrik Kirketerp-Møller er næstformand i Skive Festival.
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST

Få brodne kar ødelægger ikke tilliden til alle

Hvor stort et tab tyveriet har påført festivalen, tør næstformanden ikke gætte på. Til gengæld fylder det svigt, som festivalen føler sig udsat for, meget.

- Vi er skuffede over, at nogle af dem, vi hyrer ind som frivillige, kan finde på sådan noget. 

Kirketerp understreger samtidig, at tilliden til de frivillige generelt ikke har lidt et knæk.

- Vi har mange hundrede frivillige, og fordi der er to eller tre brodne kar, betyder det ikke, at vi ikke stoler på alle. Vi er omgivet af frivillige fra mange foreninger, og vi har bestemt stadigvæk stor tillid til vores folk, siger han. 

Henrik Kirketerp-Møller vurderer, at sagen også vil være en øjenåbner for de foreninger, der leverer de frivillige til festivalen - forstået på den måde, at de tænker mere over, hvem de vælger. Dog understreger han samtidig, at de mange foreninger, som festivalen arbejder sammen med, leverer et stort og godt arbejde.