Fertilitetslkinikken i Skive landets bedste

Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive scorer bedst blandt alle fertilitetsklinikker i Danmark.

Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive opnår igen landets bedste behandlingsresultater. Men hvor klinikken i 2014 var bedst blandt de offentlige fertilitetsklinikker, gælder kåringen for 2015 alle landets fertilitetsklinikker, det vil sige både de offentlige og de private. Det skriver Hopitalsenhed Midt i en pressemeddelelse. 

Dansk Fertilitetsselskabs statistik for 2015  er netop blevet præsenteret på selskabets årsmøde.

Rapporten viser, at Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive klarer sig bedst i alle former for hjælp til at få et barn:

  • Skive opnår graviditet hos 29 procent af alle kvinder, der starter i reagensglas-behandling. På landsplan er resultatet 20 procent.
     
  • Skive opnår graviditet hos 41 procent af de kvinder, der når så langt i behandlingsforløbet, at de får et befrugtet æg lagt tilbage i livmoderen. På landsplan er resultatet 30 procent.
     
  • Skive opnår graviditet hos 17 procent af de kvinder, der bliver insemineret med partnerens sæd. På landsplan er det 13 procent.
     
  • Skive opnår graviditet hos 24 procent af de kvinder, der bliver insemineret med donorsæd. På landsplan er det 10 procent.

Det videnskabelige selskab har ændret lidt på opgørelsesmetoderne, så resultaterne fra 2015 kan ikke umiddelbart sammenlignes med tidligere år.

- Noget af det, der gør, at vi kan holde os på toppen år efter år, er vores høje forskningsaktivitet. Vi forsker meget selv og er helt i front både nationalt og internationalt. Men vi følger også minutiøst med i, hvad andre forsker i, og hvilke resultater de opnår, siger Fertilitetsklinikkens lægelige chef, Helle Olesen Elbæk og fortsætter:

- Dette kombineret med, at vi har et meget omstillingsparat og fleksibelt personale, som er lynhurtigt til at indføre forandringer, der har vist sig at give bedre resultater – det er helt sikkert en stor del af grundlaget for vores succes.

Af en fødselsårgang kommer godt ni procent af de nyfødte til verden efter fertilitetsbehandling. Fertilitetsklinikkerne yder dermed et væsentligt bidrag en stabil befolkningsudvikling i samfundet.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.