Farlig chikane: Glasskår mod heste

Nyt tilfælde af hærværk i Skive Plantage. Gerningsmanden har tilsyneladende set sig sur på de mange heste, der bruger plantagen.

En speciel og farlig form for hærværk eller chikane har ramt en kommunal plantage i Skive.

En ukendt gerningsmand har spredt glasskår på den træningsbane, der blandt andet benyttes af Skive Trav.

- Det er noget værre svineri. Det er lavet for at ramme dyrene, og det kan både gå ud over heste og hunde, der bruger plantagen, siger travtræner Morten Friis.

Det er langt fra første gang, plantagen rammes af hærværk. Tidligere er springrytternes forhindringer blevet ødelagt, ligesom der er lagt sømbrædder på stierne. Stadsgartner Kent Alex Larsen formoder, at gerningsmanden er vred over, at hestene færdes i plantagen. Men kommunen insisterer på, at der er plads til alle.

- Det fungerer rigtig godt i det daglige. Vi har enkelte gange oplevet, at hestene kan blive opskræmt, hvis der samtidig er nogen, der lufter hund. Men det er meget få tilfælde, og folk er gode til at tage hensyn til hinanden, og vi prøver hele tiden på at lave flere stier siger Kent Alex Larsen.

Og Morten Friis er enig.

- Det har fungeret rigtig godt i mange år. Det er ærgerligt, at der er nogen, der skal prøve at sabotere det, siger han.

Kommunen vil nu melde hærværket til politiet.

01:49 Luk video