Fandt farlig røgbombe i privatbil - skibonit sigtet i sagen

En skibonit er sigtet for at have en røghåndgranat i sin privatbil. Men den farlige røgbombe er som sunket i jorden.

En medarbejder hos klargøringsfirmaet Super Clean Car i Skive fik sig noget af en overraskelse da han mandag formiddag skulle rengøre en indleveret bil. I bilen fandt han nemlig en intakt røghåndgranat af den slags, der bruges i militæret.

- Det er helt tosset at køre rundt med sådan én. Har du først aktiveret sådan den, så udløser den så meget røg i flere minutter, at du både kan gøre et meget stort areal meget tåget og i værste tilfælde kan slå folk ihjel, fortæller Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive.

Den servicemindede klargøringsmand kontaktede kunden, der havde indleveret bilen, som hurtigt sendte en bekendt ud for at afhente granaten. Inden da nåede han at tage et foto, som politiet sidenhen blev meget glade for.

- Han kontaktede først os efterfølgende, men fordi han tog et billede af røghåndgranaten, så kunne vi senere på dagen køre ud til mandens adresse på Holstebrovej i Skive og sigte ham for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Røgbomben som sunket i jorden

Til stor ærgrelse for politiet så er det endu ikke lykkedes at lokalisere røgbomben.

- Vi kan ud fra fotografiet fastslå, at der er tale om en ægte røghåndgranat, at den er intakt, og at den er militær ejendom. Og vi ved, at den er farlig, så vi vil selvfølgelig gerne finde frem til den og sikre, at den ikke havner i de forkerte hænder.

Den sigtede mand er nemlig godt kendt af politiet. Og det bekymrer hos lokalpolitiet i Skive, der frygter, at granaten er tiltænkt et særligt formål. 

- Hvis man kaster sådan en sag ind i et hus eller et lukket rum, så risikerer man altså at slå folk ihjel. To soldater døde på Aalborg Kaserne for nogle år tilbage netop på grund af sådan en granat, så vi ser alvorligt på det her, siger Niels Bach.  

Har man oplysninger i sagen kan man kontakte politiet på 1-1-4. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.