Fandt brændvæske i soveværelset

Politiets tekniker har fundet brandbar væske i soveværelset hos 68-årig. Veninden er tiltalt for drab.

Grundlovsforhøret mod den 54-årige kvinde, der er tiltalt for drabet på den 68-årig Hans Svenning Larsen i Skive, er stadig i gang.

Kvinden har været sigtet, men på fri fod, i halvandet år. I følge anklageren er der nu kommet nye tekniske beviser frem, derfor er den 54-kvinde nu blevet tiltalt for drab og brandstiftelse. Hun har været i grundlovsforhør siden torsdag formiddag.

I retten har anklageren forklaret, at der er fundet brandbar væske i soveværelse hos den 68-årige.

Direkte adspurgt af anklageren nægter kvinden, at hun har hældt brandbar væske ud i soveværelset, fortæller TV MIDTVEST's reporter i retten.

Gik i panik

25. august 2012 om morgenen opdagede en nabo, at der stod flammer ud af taget på den 68-åriges villa på Porshøjvej i Skive.

Den dengang 52-årige kvinde reddede sig selv ud, mens den 68-årige blev fundet død på husets toilet på førstesalen.

Kvinden har i retten forklaret, at hun opdagede ilden i soveværelse og gik i panik. I følge kvinden løb hun ud på toilettet for at hente noget vand til at slukke med. Da hun kunne se, det ikke nyttede noget, løb hun ind på et værelse og sprang ud af vinduet.

Anklageren undrede sig i retten over, at kvinden ikke forsøgte at hjælpe sin 68-årige kæreste ud, men selv hoppede ud af vinduet.

Sigtet i halvandet år

4. oktober 2012, altså omkring halvanden måned efter branden, sigtede politiet kvinden for brandstiftelse og drab. Den gang blev kvinden løsladt efter grundlovsforhøret på grund af manglende beviser.

Den nu 54-årige kvinde har været sigtet lige siden. Først nu mener politiet at have beviser nok, derfor har de valgt at tiltale hende.

Den 54-årige kvinde nægter sig skyldig.