Familie kæmpede for medicin til sønnen og vandt - nu er kommunen vanskelig igen

Egentlig var Fie Poulsens sag på vej i Ankestyrelsen, men kommunen ændrede sin oprindelige beslutning. Men nu begynder en ny kamp måske, frygter moderen fra Roslev.

Fie Poulsen fra Roslev har kæmpet en kamp mod Skive Kommune. For den halvandet år gamle søn, Storm.

- Status nu er, at vi har fået bevilget medicin – sagen var egentlig sendt til Ankestyrelsen – men så havde vi lidt medier på, og Skive Kommune erkendte, at vi var berettiget til medicinen. Så som det er lige nu, har vi den her bevilling til ham, siger hun til TV MIDTVEST.

Storm blev født to måneder for tidligt. Det har medført astma og refluks, der gør, at han har for meget mavesyre, som får ham til at gylpe mange gange i løbet af dagen.

Derfor får familien nu blandt andet bevilget medicin og noget proteindrik, han skal have flere gange om dagen. En bevilling, der skal fornyes én gang om året.

- I den forbindelse har Skive Kommune valgt, at det vil de gøre her fem måneder efter den oprindelige afgørelse. Det lægger et stort pres på vores familie, da Storms tilstand er uændret. Så vi starter forfra.

Få hele interviewet med Fie Poulsen her.

- Jeg har fået tilsendt en masse spørgeskemaer om hans trivsel og medicinforbrug. Det har vi så svaret på og sendt retur til kommunen, som skal indhente oplysninger på ny fra sygehuse, dagpleje, sundhedsplejerske og så videre. Derefter skal det vurderes på ny, om han er i målgruppen eller ej, og om vi vil blive bevilget medicin, proteindrik og hvad vi ellers har af hjælpemidler til Storm, uddyber hun.

- Frustrerende og rigtig svært

Skive er den af de 13 midt- og vestjyske kommuner, der har flest fejl i de klager, borgere sender til Ankestyrelsen. 

Familien Poulsen har en bekendt, der er socialrådgiver, som har hjulpet i sagen med Storm.

- Det er jo frustrerende og rigtig svært. Der er ny lovgivning og paragraffer hele tiden, og som almen borger og forældre er det en jungle. Det er nærmest umuligt.

- Jeg har tit været ved at give op og rive håret af mig selv. At skulle lege både jurist, socialrådgiver og forælder samtidig er meget svært.

Regner du med, at I uden problemer får fornyet jeres bevilling i år?

- Nej, jeg regner med, at vi skal have paraderne op endnu engang, afslutter Fie Poulsen.

Borgmester kan godt forstå frustrationen

Skive Kommunes borgmester, Peder Christian Kirkegaard, kan godt forstå Fie Poulsens og andres frustration.

Skal I ikke snart blive bedre?

- Jo, det skal alle kommuner. Men jeg tror, det er noget, man skal løfte i fællesskab, så lovgivningen bliver bedre reguleret og mere tydelig. I øjeblikket overlader man det meget til skøn, og her kommer usikkerheden i forhold til afgørelser, siger han.

Selvom kommunen hvert år behandler tusindvis af sager - og antallet af klager og dertilhørende fejl udgør en lille andel heraf - så deler han altså opfattelsen af, at noget skal ændres.

Har I ikke sat ressourcer nok af til at behandle sagerne ordentligt?

- Jo, det synes jeg, vi har. Men vi skal se indad og se, om der er noget, vi kan blive bedre til og forholde os til. Skyldes det, at vi har henvist til forkerte paragraffer? Eller skyldes det, at det er en meget kompliceret lovgivning?

Her er fejlstemplerne, mange af kommunernes sager i Ankestyrelsen får:

- Generelt har kommunerne for mange, der bliver hjemvist. Vi skal som kommune blive stærkere. Men man kan fra Christiansborg også blive mere klar og tydelig i den lovgivning, vi skal administrere efter.

- Det stiller os over for store krav, som vi naturligvis skal kunne klare. Omvendt kræver det større ressourcer at kunne følge med, når der bliver fyldt oven på igen og igen i forhold til lovgivning.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.