Færre ansøgere til læreruddannelser

Samlet er der færre ansøgninger til landsdelens læreruddannelser - men Skive og Nr. Nissum glæder sig alligevel over, at flere har dem første prioritet.

De midt- og vestjyske læreruddannelser må endnu engang notere sig et fald i ansøger-feltet.

Det står fast, efter at VIA University College har offentligt antallet af ansøgere til sine videregående uddannelser.

Læreruddannelsen i Nr. Nissum har i alt fået 90 ansøgere mod 93 sidste år - i Skive er der kommet 126 mod 132 sidste år, og endelig har uddannelsen i Silkeborg fået 358 ansøgninger mod 399 sidste gang.

Umiddelbart en bekymrende udvikling, men læreruddannelserne mener alligevel, at der er grund til optimisme. Både Skive og Nr. Nissum kan nemlig glæde sig over en stigning i antallet af ansøgere, der har valgt dem som første prioriteret.

- For os er første prioritet-ansøgningerne, der giver et fingerpeg om, hvor mange studerende vi får i sidste ende. Samlet tror jeg, at vi ender på 15-20 flere studerende end sidste år, siger Henrik Lundsted Nielsen, der er uddannelsesleder på Læreruddannelsen i Skive.

Samlet set er der fremgang for læreruddannelserne i hele VIAs område, fordi Aarhus oplever en stor stigning. Uddannelserne har fået 1.637 ansøgninger, hvilket er en stigning på 6,5 procent.

Det er også værd at bemærke, at der er flere ansøgere til uddannelserne som ingeniør og sygeplejerske, mens færre vil være pædagog.

Se antallet af ansøgere til alle uddannelser under VIA her (eksternt link).

Selv om læreruddannelsen i Skive har modtaget færre ansøgninger, så tror de på et større optag end sidste år.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.