Færgefører anholdt for spritsejlads

Lokalpolitiet i Skive måtte rykke ud til Fursund færgen, da de havde mistanke om en påvirket færgefører.

Der var tilsyneladende en smule slinger i sejladsen mellem Salling og Fur natten til fredag. En 56-årig færgefører på Fursund færgen blev anholdt for spiritussejlads.

Lokalpolitiet i Skive fik mistanke om, at færgeføreren var påvirket. De sendte derfor en patrulje ombord på færgen, hvor betjentene kunne konstatere, at færgeføreren havde en promille over 0.5, som er det tilladte for færgesejlads.

Venter på blodprøve

Overfartslederen på Fursund Færgeri, Villy Svinth, er ikke glad for sagen. Han holder fast i, at færgeriet tager klar afstand til alkohol i arbejdstiden. Men han vil vente på resultatet af blodprøven, før de griber ind.

- Vi har en klar politik, som siger, at man ikke må drikke alkohol i arbejdstiden. Men vi synes, at han skal have resultatet, før vi gør noget, siger Villy Svinth.

Færgefører fritaget for tjeneste

Fursund Færgeri har dog reageret på nattens anholdelse. Den 56-årige færgefører er fritaget for tjeneste indtil resultatet af blodprøven er klar.

Løsladt igen

Færgeføreren blev kørt til Skive, hvor han fik taget en blodprøve. Herefter blev han igen løsladt.

Resultatet af blodprøven ligger klar om et par uger. Først da tager Midt- og Vestjyllands Politi stilling til, hvad der skal ske i sagen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.