Eventyrer og opdagelsesrejsende Jens Bjerre fra Skive er død

Den danske opdagelsesrejsende og forfatter Jens Bjerre er død i en alder af 98 år.

Den danske opdagelsesrejsende, forfatter og filmmand Jens Bjerre fra Skive er død. Det bekræfter formanden for Eventyrernes Klub, Bjørn Harvig, over for Ekstra Bladet.

Han døde i en alder af 98 år.

- Det er med rigtig stor sorg, at Jens Bjerre er gået bort, for han har om nogen været en inspiration for flere generationer af danske rejsende og eventyrere og i særdeleshed også for alle klubkammerater, siger Bjørn Harvig til Ekstra Bladet.

Ifølge formanden afgik han ved døden 17. februar. Han har været medlem af Eventyrernes klub siden 1948, hvilket var ti år efter, den blev stiftet.

Journalist, globetrotter og modstandsmand

Jens Bjerre er blandt andet kendt for at deltage i ekspeditioner til Kalahariørkenen. Her var han den første til at filme San-folket. Desuden har han deltaget i kortlægningsekspeditioner til Ny Guinea for den australske regering.

Jens Bjerre var uddannet journalist, og han har blandt andet skrevet bøgerne ’Globetrotter’ og ’Blandt menneskeædere på Ny Guinea.’ Under Anden Verdenskrig var han aktiv i modstandsgruppen BOPA, skriver Ekstra Bladet.

I 2016 fik Jens Bjerre som 95-årig Ridderkorset.
I 2016 fik Jens Bjerre som 95-årig Ridderkorset.
Foto: Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix

TV MIDTVEST har tidligere sendt en serie på fire afsnit om Jens Bjerre, hvor han blandt andet fortæller om sin opvækst i Skive og de mange rejser. Det første afsnit kan ses i bunden af artiklen her, og de tre andre kan ses på TV MIDTVESTs PLay app.

Bisættelsen af Jens Bjerre kommer til at foregå i stilhed efter familiens ønske, hvor den nærmeste familie og venner deltager.

Se første af fire portrætprogrammer om Jens Bjerre, der rejste blandt buskmænd og menneskeædere. De tre andre afsnit kan ses på TV MIDTVESTs hjemmesiden og Play app.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.