Erhvervseventyret fortsætter i GreenLab - ni millioner er blevet til en milliard

I GreenLab i Skive er det lykkedes at udnytte ni millioner kroner i offentlig støtte så godt, at parken nu har tiltrukket private investorer for en milliard kroner.

2019 har været et godt år for erhvervsparken GreenLab i Skive.

På et år er det lykkedes parken at tiltrække en milliard kroner fra private investorer. 

quoteJeg har jo altid sagt, at man rundt omkring i Danmark er god til at få meget ud af lidt, og det må man sige, man har gjort her.

Simon Kollerup (S), Erhvervsminister

Før GreenLab åbnede, fik projektet bevilget ni millioner kroner af staten, og det har ifølge direktøren for parken været afgørende for de mange private investeringer.

- Vi har haft store forventninger fra start, så det passer til det, vi havde håbet på, men det har krævet at få hjælp fra forskellige instanser som eksempelvis Erhvervsministeriet. Acceleration kræver ressourcer. Det kræver kompetencer, og det kræver samarbejde, fortæller Christoffer Sorensen, administrerende direktør i GreenLab.

I 2016 blev Skive Kommune tildelt ni millioner kroner af Erhvervs- og Vækstministeriet. Pengene skulle bruges i udviklingen af kommunens nye erhvervspark GreenLab.

GreenLab er et område, hvor grønne virksomheder kan samarbejde om at skabe vækst. Området består blandt andet af virksomheden Quantafuel, der laver brændstof ud af plastik, og biogasanlægget E.ON.

Parken åbnede i 2017, og siden da har vejrudsigten budt på decideret pengeregn over området. Det var blandt andet én af grundene til, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) mandag aflagde GreenLab et besøg.

- Jeg har jo altid sagt, at man rundt omkring i Danmark er god til at få meget ud af lidt, og det må man sige, man har gjort her. Det her bliver et godt eksempel for mig som erhvervsminister at tage med videre, fortalte Simon Kollerup ved den lejlighed.

GreenLab modtog desuden 80 millioner fra Energistyrelsen til en ny teknologi, der skal lagre grøn energi.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.