Energirenovering af sygehus sparer millioner

I løbet af de kommende to år skal EnergiMidt energirenovere Regionshospitalet Skive, som også rummer Skive Sundhedshus. Det forventes at spare 1,8 millioner kroner om året.

Det kan svare sig at bruge penge på at energirenovere. Det mener Hospitalsenheden Midt, som de næste to år går igang med at energirenovere Regionshospitalet Skive, som også rummer Skive Sundhedshus.

Renoveringen tjent hjem på 12 år

Energirenoveringen vil koste 21,5 millioner kroner, og besparelsen efterfølgende forventes at være på 1,8 millioner kroner om året. Udgifterne vil dermed være tjent hjem i løbet af 12 år. Det forventer EnergiMidt, som skal stå for renoveringen.

EnergiMidt vil blandt andet renovere ventilation, belysning, hårde hvidevarer og isolere store vinduespartier.

Besparelsen er garanteret

Aftalen mellem EnergiMidt og Hospitalsenhed Midt er et såkaldt ESCO-projekt, hvor ESCO-partneren (i dette tilfælde EnergiMidt) garanterer for opnåelse af de aftalte energibesparelser. Hvis besparelserne mod forventning ikke opnås, betaler ESCO-partneren differencen. Til gengæld deler bygherren og ESCO-partneren overskuddet, hvis besparelserne bliver større end lovet. Og den form for aftale gør en stor forskel for et offentligt hospital, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

- Uden ESCO-aftaler ville det være svært for os at finde finansiering til så omfattende energiforbedrende projekter, fortæller hospitalsdirektøren i en pressemeddelelse.

Ikke renoveret siden 1985

Aftalen i Skive omfatter 36.500 kvadratmeter bygninger, hvoraf de ældste er fra 1937. Seneste gennemgribende om- og tilbygning er gennemført i 1985.

Hospitalsenhed Midt er i fuld gang med tilsvarende energi-renoveringer på hospitalerne i Viborg, Silkeborg og Hammel.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Miljø.