Endnu et DF-medlem overvejer at forlade partiet: - Jeg er ikke glad

Efter 12 år som kommunalpolitiker for Dansk Folkeparti overvejer Preben Andersen fra Skive Kommune nu at forlade partiet. Han savner nemlig opbakning fra partiet.

En bevæget politiker siger stop. Siden det katastrofale valgresultat for et år siden har Dansk Folkeparti mistet mange af sine folkevalgte kommunalpolitikere, og efter 12 år overvejer Preben Andersen fra partiet også at forlade partiet.

- Man skal være kreativ, og man skal være glad, når man står op, og hvis man ikke er det, så skal man stoppe med det, man laver. Og jeg er ikke kreativ og glad i byrådet nu, siger han til TV MIDTVEST.

Rundt i landet har seks byrådsmedlemmer forladt partiet på en måned. Når Preben Andersen fra Skive overvejer at sige farvel, er det på grund af lokale gnidninger i partiet.

quoteHvis man ikke føler, at den opbakning er der mere, så er det på tide, at der kommer en ny til.

Preben Andersen, byrådspolitiker, Dansk Folkeparti, Skive

Købmanden fra Nørre Søby har ved tre kommunalvalg været Dansk Folkepartis spidskandidat og stemmesluger. Men nu føler han sig svigtet af sit lokale bagland.

- Hvis man ikke føler, at den opbakning er der mere, så er det på tide, at der kommer en ny til, siger byrådspolitikeren.

Så nu tæller han på knapper, om han skal blive i partiet.

- Det er sådan, at hvis vi ikke kan finde en ordentlig dialog, bestyrelsen og jeg, så skal der ikke være uro. Så træder jeg bare ud som løsgænger, siger Preben Andersen.

Overraskende kritik

Preben Andersen savner opbakning fra sin partibestyrelse i Skive. En kritik, som kommer bag på den lokale partiformand.

- Jeg er selvfølgelig overrasket over det. Jeg havde håbet, han havde kontaktet mig først, men det har han så valgt ikke at gøre. Jeg er overrasket over det. Vi ser Preben som en kompetent og dygtig politiker, siger Tom Bøgholm Pedersen, der er formand for Dansk Folkeparti i Skive.

Men mangel på opbakning er ikke den eneste grund til, at DF-politikeren stopper nu. Han vil ikke stå model til flere personangreb for eksempel på sociale medier:

- At man rammer mig, det må vi leve med. Det er sådan, det er. Men at de rører min familie. Det gør ondt, siger en rørt Preben Andersen.

Preben Andersen understreger, at hans kritik ikke er rettet imod partitoppen, men udelukkende den lokale partiledelse.