Endnu en fidus på Skive Festival: Bartender gav rabat ved MobilePay-betaling

Hvis kunderne betalte med MobilePay på Skive Festival, kunne de få 100 kroner i rabat, fandt politiet ud af, da sagen blev anmeldt.

Skive Festival har i år haft flere tilfælde af tyveri. Senest ved brug af MobilePay.
Skive Festival har i år haft flere tilfælde af tyveri. Senest ved brug af MobilePay.
Foto: Mathilde Brander, TV MIDTVEST

100 kroner i rabat. Det vil de færreste nok takke nej til, når det vedrører alkohol. Måske især når man har fået et par fadøl under vesten.

Men en festivalgænger i Skive fandt det nu alligevel mærkeligt, at en bartender i den mobile bar, Brandbilen, gav 100 kroner i rabat ved betaling med MobilePay.

Så han tog kontakt til festivalarrangørerne, som meldte sagen til politiet. Et par betjente fik fat i den rabatgivende bartender. Hans personlige MobilePay viste, at anmelderen ikke var den eneste, som havde fået rabat. På tre timer var der gået 4.100 ind på kontoen.

Det fortæller politiassistent Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive til TVMIDTVEST.

- Utrolig skuffet

Brandbilen er en selvstændig gesjæft. Indehaverne stiller med personale og kører rundt til forskellige arrangementer. 

I Skive stillede de baren til rådighed - og så solgte de festivalens varer.

Blandt andet en kande, der som regel er en blanding af spiritus og en form for læskedrik. Den kostede 400 kroner, men blev tilsyneladende solgt til 300 på privat MobilePay.

- Det er helt uacceptabelt, og vi er utrolig skuffede. Det er vores allesammens festival, så det er os allesammen, der bliver stjålet fra, siger Michael Eiskjær, der er formand for Skive Festival, til TV MIDTVEST.

Han siger, at indehaveren af Brandbilen, sammen med festival og politi, arbejder på at opklare sagen og sikre, at rabatfidusen ikke gentager sig.

Og det er ikke den eneste sag, de skal undgå en gentagelse af. For en uge siden kom det frem, at frivillige havde stjålet adgangsgivende armbånd til en værdi af mere end en halv million.