Eleverne på Salling Efterskole slutter året af med festival

Efterskoleåret 19/20 blev et helt særligt et. Torsdag fik eleverne på Salling Efterskole endnu en oplevelse til samlingen, da kendt kunstner gæstede skolen.

For eleverne på de midt- og vestjyske efterskoler blev deres livs år ikke helt, som de havde drømt om. Coronaen tog nemlig mere end to måneder af deres ophold.

- Vi synes, at de er gået glip af så meget. Vi synes, det har været så skrækkeligt synd for dem, lyder det fra Henrik Søndergaard Nielsen, der er viceforstander på Salling Efterskole.

quoteJeg var ude at hente vores hovednavn, og der kunne jeg se, da han stod ud af bilen, der var der lige nogle pigeøjne, der fandt ud af det: ”Det er fanme NOAH!" Så det var jo super.

Henrik Søndergaard Nielsen, viceforstander, Salling Efterskole

Elevernes år har blandt andet manglet studieture, gymnastik og festivaler – men den sidste del skulle eleverne ikke snydes for her sidst på året.

- Skive Festival røg jo også, som er et af deres højdepunkter. Så tænkte vi - kan vi gøre noget, der binder det her sammen. Kan vi give dem nogen af de oplevelser?

Og det kunne de. Torsdag var der lagt op til ægte festivalstemning på skolens arealer.

- Det har været megasjovt, lyder det fra Tobias Møller Kü, der bakkes op af efterskolekammeraten Kristian Hove.

- Det er jo en fin måde at slutte efterskoleopholdet af på - med at lave noget lidt mere anderledes og lidt mere specielt.

 
 
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Kendt kunstner lagde vejen forbi

Festivalens helt store navn og overraskelse har været hemmelig for eleverne. Men torsdag aften blev sløret løftet og Noah gav koncert.

- Jeg var ude at hente vores hovednavn, og der kunne jeg se, da han stod ud af bilen, der var der lige nogle pigeøjne, der fandt ud af det: ”Det er fanme NOAH!" Så det var jo super, fortæller Henrik Søndergaard Nielsen.

Og at det netop er Noah, der skal være med til at slutte et helt specielt år af, er der en helt særlig grund til.

- Vi har en serie i vores opvisningsprogram, der hedder lyse nætter, som han har lavet et cover på. Den danser vi så til. Så det er en del af vores opvisning, siger Johanne Sloth.

Eleverne på Salling Skole holder fredag aften stor gallafest, inden de går på sommerferie lørdag.

Eleverne på Salling Efterskole fik en fest af lærerene, der syntes de skyldte noget efter coronapausen. Kom med lige her.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.