Elev: Vi får lavet meget mere nu

11 skoler får kortere skoledage efter sommerferien. På Ådalsskolen i Skive har de allerede gode erfaringer med det.

Eleverne på Ådalsskolen er glade for de kortere skoledage.
Eleverne på Ådalsskolen er glade for de kortere skoledage.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Bedre hjælp i timen og lektier derhjemme. Erfaringerne med kortere skoledage er gode på Ådalsskolen i Skive. 

11 skoler her i landsdelen deltager i Undervisningsministeriets forsøg med kortere skoledage. Ådalsskolen er en af dem. Og her har de tyvstartet ved allerede at have haft kortere skoledage i det indeværende skoleår. 

- Det har været bedre at få tidligt fri og komme hjem og lave sine lektier. Og så har vi fået to lærer ind i klassen i nogle timer, siger Julie Thelin Laustsen, der går i femte klasse på Ådalsskolen i Skive.

Nu har skolen så fået lov at fortsætte med de kortere skoledage de næste tre år. Det glæder ikke mindst skolelederen:

- Vi har det seneste år gjort gode erfaringer med at gøre skoledagen kortere ved at konvertere noget af den understøttende undervisning til to voksne i klassen. Og det er sådan set det vi vil fortsætte, men så også tone skolens profil med nogle forskellige indsatser. Det kommer blandt andet til at betyde, at vi over de næste tre år kommer til at arbejde med sprog, teknologi og musik, fortæller skoleleder på Ådalsskolen, Jakob Holten Olsen.

Både de stærke og svage får hjælp 

At der er to lærer i klassen, har haft stor betydning fortæller eleverne:

- Én lærer hjælper ikke så meget. Vi har jo også ordblinde i klassen, så dem der er lidt dygtigere, de får ikke særlig meget hjælp. Men når der er er to lærer, så er der én til de ordblinde og én til dem der er lidt bedre, siger Nawaf Ali Mohamad på 12 år.

Skolelederen afviser, at de kortere skoledage, er en lappeløsning ovenpå skolereformen:

- Det er ikke en lappeløsning. Skolen skal udvikle sig, og jeg tænker, at det er en mulighed for at prøve nogle ting på, hvor vi skal hen. En løsning, der giver forældre, medarbejdere og ledelsen mulighed for at komme med input til hvordan skolen skal forme sig i fremtiden, siger skoleleder, Jakob Holten Olsen.

I alt har 50 skoler på landsplan fået lov at give deres elever en kortere skoledag.