Efterskoler vender nedgang til fremgang

Flere års nedgang er vendt for efterskolerne, der nu kan melde udsolgt mange steder. (Arkivfoto)

Søndag tager mange unge mennesker afsked med sine forældre og flytter ind på landets efterskoler. I 2011 blev efterskolerne ramt af den økonomiske krise, men nu er den tendens ved at vende.

- Det går generelt rigtig, rigtig godt. Vi startede godt med 28.000 efterskoleelever sidste år samlet set. Det er jeg ret sikker på, vi også gør i år, siger Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen.

Salling Efterskole i Jebjerg melder alt udsolgt og tager søndag imod 166 nye elever. Det samme gør Levring Efterskole ved Kjellerup. Her flytter 176 nye elever ind søndag. Og de er langt fra de eneste efterskoler, der ikke længere har tomme senge.

- Nu er konjunkturerne opadgående. De unge og forældrene prioriterer et efterskoleophold rigtig meget, og det gør de ikke mindst, fordi vi har formået at lave en kobling mellem det at gøre dem klar til livet i al almindelighed, men også gøre dem klar til, hvad de skal videre med, når de er færdig med efterskolen, siger Troels Borring.

Midt- og vestjyske efterskoler hitter

Her er det især de midt- og vestjyske efterskoler, der er gode til at lave efterskolearbejde og tiltrække nye elever. Også fordi mange af dem laver koblinger til ungdomsuddannelserne og erhvervslivet.

- De har virkelig haft gang i rigtig mange spændende projekter. De er dygtige til at få deres budskaber ud over kanten, og det er også det, vi kan se, de får resultat på nu, siger Troels Borring.

Vi var med, da en ny efterskoleelev tog afsked med sine forældre og flyttede ind på Salling Efterskole

På mange efterskoler er der igen fuld hus - blandt andet på Salling Efterskole, hvor 166 elerver i dag rykkede ind

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Livsstil.